Sidor

söndag 12 april 2020

Skogsdistans med spikhinder

Idag blev det Skogsdistans med MTB Täby
Vi var ett stort gäng som startade vid Skavlöten kl 09:30.


Det blev en massa fina stigar upp mot Skogsberga och Vallentuna. Körde förbi det här övergivna huset som verkligen har sett sina bästa dagar.

Blev en del teknikträning och vi stannade upp vid några ställen och körde upp och ner några gånger.

Vi kom till ett ställe där det var lite byggda hinder och där var det ett halvhögt hopp. Jag var den enda som tog det och jag var den enda som hade hardtail utan dropperpost så det var lite kul.

Sen när vi skulle vända hem och körde på stigarna runt Lövsättra så fick jag punktering. Tyckte det var konstigt då jag inte fått något genomslag och jag brukar aldrig få punktering.

Vätskan tätta inte heller så det var ett ganska stort hål såg jag sen.
3 till fick punktering på ungefär samma ställe.

Såg sen att det varit ett djävla UFO som satt ut helt livsfarliga spikmattor ute i skogen. Det var inga små saker heller. Det är inte bara vi som cyklar där heller utan folk är ju ute där och går med barn och hund som vi precis möte på stigen också.
Vem fan är så djävla dum i huvudet så man placerar ut sånt här i skogen. Det var inte bara ett ställe utan lite överallt.
Någon måste haft betong i sandlådan som liten. Det har tydligen hittats taggtråd som varit upphängt också. Helt livsfarligt. 
Det måste vara en gravt psykiskt störd person som gör något sånt här och den personen skulle verkligen behöva få hjälp med sina grova problem innan någon blir riktigt skadad.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

  2. Rider i den terrängen. Och ser allt oftare mororcrosscyklar i full fart i skogen, som förstör skog o mark fullstöndigt. Skulle tro att någon förbannad skogsägare eller naturvän
    tänkt att spikmattor kan stoppa eländet eftersom polisen ”inte kan göra nått”

    SvaraRadera