söndag 13 april 2008

Dåligt väder men rolig cykling

Det var 4 tappra cyklister som lämnade Källbrink lite efter 10 idag. Det var Stefan, Micke, Hjalmar och jag som skulle trotsa regnvädret idag.

Vi började med att köra till Flottsbro och testa lite roliga stigar. Sen bar det av till Lida och på vägen träffade vi på Ulf Johansson också som vi tog ett par ord med. Väl i Lida så slirade vi runt lite på Keps Cup och MTB Stockholm banan. Det var riktigt kul, det blev inte något riktigt seriöst pass idag utan vi var bara ute och lekte runt i skogen och hade det kul och det blev lite småpauser hela tiden som det inte brukar vara på vanliga distanspass.

Sen var det dags att dra sig hemmåt. Vi lämnade av Micke i Stuvsta och Hjalmar i Älvsjö sen hängde jag på Stefan till Solna där det var dags för mig att köra hemåt.
Fick trots vädret ihop 5 timmar med 129 i medelpuls så det får vara ganska godkänt ändå.

I helgen har Eva varit på konferens och då har jag tagit mig tid åt mitt andra intresse nämligen bilar. I lördags var jag och Niklas, en gammal polare, i Bromma och testkörde VW Golf R32

Den var riktigt rolig att köra och det var grymt med fyrhjulsdrift och DSG växellåda. Med växellådan satt i sportläget så kunde man växla manuellt med paddlarna vid ratten men kom man till varvstopet så växlade den upp automatiskt i alla fall...;o)
Trots sina 250hästar så kändes den ganska slö, anntagligen p.g.a fyrhjulsdriften.

Sen har man surfat runt på diverse bilsaijter för att hitta reservdelar till min gamla rallybil...;o)
Den skall nämligen uppgraderas med Gula Koni dämpare och H&R 40mm sänkningsfjädrar.


Detta efter att min stackars bakfjäder sprack när jag skulle sparka av vinterhjulen som satt lite hårt. Det kommer att bli en dyr historia...:-( men den kommer att gå som ett strykjärn efter uppgraderingen och det är alltid kul...;o)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan låna ut bilen till min lillebror. Han kan testköra den in i en trottoarkant så den blir lika låg som min saab, så spar du in sänkningsfjädrarpengarna. //MIcke

Per Kumlin sa...

Ha ha att jag inte tänkte på det..;o) Fixar han camber och caster vinklarna på hjulen sen också? Hur går det med din Saab då?

Anonym sa...

vinkeln på ratten justerar sig själv när man kör in i trotoarkanter.. så den pekar åt sidan när man kör rakt fram. saaben går bra, man får passa sig för vägguppen bara.