måndag 14 december 2009

Coreträning och 3000m

Idag blev det coreträning på jobbet 1 timme. Blev lagom mör i magen och ryggen. När jag kom hem så var det dags att testa formen på 3000m nere vid 400:a meters banan vid Sätra IP.
Var inte dags för några rekordtider direkt då det hade snöat och var lite halt. Lyckades få med mig Eva och springa också så vi värmde upp lite på vägen ditt sen tog i ett testvarv för att känna på banan. Sen var det dags att springa för kung och fosterland.
Shit jag säger då det, det måste vara något fel på mina lungor. Det kändes som jag höll på att vända ut och in på dom. Det kändes som hela magen var på väg upp genom halsen. när jag tog i. Benen däremot, där kändes det knappt någonting. Jag känner dock att jag har långt kvar för att få in en optimal löpekonomi. Det där med att sätta i tårna först och vara framåtlutat var det riktigt svårt att få till. Jag försökte även sträcka ut stegen lite gran men det gick inte heller så bra.
Mina blygsamma tider och pulser blev
Tid Medelpuls Maxpuls
3:36 171 180
3:56 179 180
4:05 181 185
Jag har lite och förbättra kan man lugnt säga. Speciellt när det gäller löpekonomin.
Eva nöjde sig med 5 varv på banan men det var starkt jobbat det också.
Får försöka få till andningen så jag kan kräma ut allt ur benen också. Jag kan inte ta djupa andetag utan det blir värsta hyperventileringen som jag inte vet hur jag skall få bort.
Kan jag få till det så jag kan bli trött i benen också så borde jag kunna kapa en del tid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Per! Det är konstigt detdär med dina lungor. Att det är just de som tar stryk. Jag känner ju tvärtom när jag springer. Iofs är jag ingen stark cyklist längre =(

Per Kumlin sa...

Ja vete fan vad det kan vara för något.
Jag hade så när jag cykla när jag böra träna igen efter vilan men nu har det börjat kännas mer i benen där men fortfarande inte på löpningen.