fredag 27 juni 2014

Taskig bilrekond på RPM Bilservice i Norsborg

Hade bokat en hel bilrekond via Lets deal på RPM Bilservice vid Tomtbergavägen 6.
Skulle till sjukhuset på förmiddagen så jag hade bokat en tidig tid för att kunna åka ditt och lämna bilen före och sen hämta den när jag var klar.
Den skulle bli klar till kl 12:00 så det var lagom tills jag var klar på sjukhuset.

När jag sen kommer ditt så har de inte ens börjat. Blev lite lätt irriterad då jag skulle hem till Oskar men tänkte att de säkert hade mycket att göra och att det blivit en liten miss.

De skulle fixa till det på en gång så jag blev tvungen att stanna kvar och ta en lunch där då jag inte ville åka hem igen och behöva komma ditt en annan dag.
När jag sen får tillbaka bilen över 2 timmar försent så är den inte motortvättad och tittar jag i baksätet ser det ut såhär.

Det ser ut som den bara gott igenom en automatisk biltvätt på Statoil för några hundringar och det här skulle de ha 4000:- för i normala fall.
Jag är glad att jag inte betalade det.
De blåser av motorn med lite högtryck och dammsuger snabbt i baksätet men det är ändå under all kritik.

För 4000:- ska det fan vara rent överallt och inte bara snabbputsat.
Det här hade gott snabbare för mig att göra själv på en gör det själv hall på OK med det resultatet jag fick tillbaka den på.

Nää RPM Bilservice kan glömma att jag kommer tillbaks.

14 kommentarer:

Unknown sa...

Ja det där såg inte seriöst ut :-(
Rekondar själv bilar på hobbynivå och förstår inte hur dom kunde släppa iväg bilen när det ser ut så där!

Per Kumlin sa...

Ja för 4000:- hade jag nästan förväntat mig trailergueen status på bilen. Det här var riktigt mediokert

Anonym sa...

Förstår att din rekond vart dålig,när dom göra 24st helrekondar på en dag stog han o skröt om. 4pers.

Lämnade in min på service och min oljelampa lös när jag fick tillbaka den 3turer fram o tillbaka och dom sa att en oljegivare var trasig. lämnade kvar den en dag för dom skulle fixa den på engång. Dagen efter ruttnade jag, ingen ringde så tänkte skiter idetta och åker och hämtar den. Killen berättar i kassan att dom bytt oljegivaren. "min första tanke vart" Verkar som en seriös bilfirma ändå. Åkte hem lampan började lysa igen.

Åkte tillbaka.Kollade själv oljestickan. Den var 2cm över max strecket. Mecken sa "inga problem kanske 200g för mycket.

Han i kassan berättade att dom skulle ta in bilen och tömma bilen på olja och byta oljefilter "wtf"? bytte ju oljefilter för 24timmar sedan. Dom tömmer och fyller på ny olja. Vet ej om dom bytte filter men dom sa de iallfall.

Perfekt tänker jag. NU är allt fixat. Rullar ut bilen mecken säger lampan lyser. Jag kollar stickan igen och så är den 1,5 cm över max strecket.


Nu har jag köpt en egen oljepump och ska tömma den själv. Med facit i hand, Skulle jag aldrig ha köpt letsdeal servicen. Hoppas nu när jag tömmer den att lampan inte lyser mera. Mycket missnöjd

Anonym sa...

Var där idag, -LetsDeal-kund 499:- (värde 3400:-) här med.

I dealen ska de fylla på alla vätskor (!) inkl. byta 5 liter olja , byta oljefilter, samt kontrollera : motor, växellåda, bromssystem, framvagn, felsökningsdiagnos, serviceprotokoll + stämpel

De började med att försöka tracka på mig alla filter av div.slag, tändstift etc. etc för 2800:- minus 30% men tackade nej - kände mig inte helt bekväm. Såg inga skyltar om MECA som de ska vara anslutna till.

Fick inget kvitto/specifikation vad de gjort när jag hämtade bilen (har ingen servicebok , bilen från 2001).
Bromsvätskan verkar vara nästan tömd i behållaren (den var full för 1 vecka sen) skall be pojkvännen kolla ikväll ifall jag sett fel. Spolarvätska var fylld, osäker hur oljenivån är, får checka ikväll när bilen stått still.
Kändes inte så seriöst ställe, valde stället mest för att de lovade fylla på allt, inkl. oljan som ändå kostar ca 190:- / 1,5 liter , samt att de var kopplade enl. annonesn till MECA.

//MVH sur och misstänksam finska

Anonym sa...

Arga finskan - Tillägg - Fick svar från MECA kundkedjechef att de är inte ansluta till MECA. Alltså är de buffelochbåg firma vi lurats att köpa deals av... GRRRRRR

Hej XXX, tack för ditt mail.

Denna verkstad är INTE ansluten till MECA. Jag har själv varit i kontakt med verkstaden och bett dom att omedelbart ta bort vår logga på annonsen. Detta är klassat som varumärkesintrång, vilket är allvarligt.

Jag beklagar det inträffade och att du blivit drabbad av falsk marknadsföring.

Vänliga hälsningar
Vänliga hälsningar

Johan CHRISTERSSON
Kedjechef MECA Sweden AB

Per Kumlin sa...

Ja den firman var allt annat än seriös. När jag klaga på att listerna fortfarande var torra efter rekonden så tog han någon kräm ifån butiken på RPM bilservice och skulle vissa att det inte gick och fixa.
(Det bror sig på vad man använder, jag har själv tvättat bilen och fåt dem rena och glansiga.)
När han sen var klar satte han tillbaks tuben i hyllan för försäljning.
Nä RPM bilservice får inga plus i kanten ifrån mig.

Unknown sa...

Var där för en vecka sedan med en ny Volvo som dessvärre har gått 8200 mil. Han sa att den behövde en storservice. Så 2480kr plus lets deal kostnaden 499.
Ok säger jag. Börja känna mig dum när jag väntat i 3.5h... Direkt efter servicen så åkte jag till bilia................
De sa att bilen redan var storservad för ca 1400 mil sedan.
Jag ringde rpm och frågade varför han tyckte den skulle storservas, han sa att hans program i datorn sa det. Han om någon borde veta att Volvo har intervaller på 6000 mil.
Så, ja, jag är lurad...
Det var dessutom en dam där innan som berättade för mig att hennes bil var nybesiktad med skönt med billigare service. Killen kommer ut och säger att hon behöver nya bromsbelägg..... Hon betalade ca 3400kr till den dagen.

Det här är ju vidrigt.

Unknown sa...

Edit! Jag fick inget kvitto och var tvungen att betala kontant!!!!!!

De är nu anmälda till Arn.
Bilen börja läcka olja idag då den var överfylld.

Anonym sa...

Jag kan inte hålla med om bilrekonden.. Jag lämna in bilen på morgonen och hämtade den på eftermiddagen. Jag är supernöjd med bilrekonden.

Anonym sa...

hahahah ni är så roliga data nördar som sitter och skriver masa me skit om de är så att ni ska sitta och klaga då kan ni fan gå tillbaka där ni köpte bilen era pajaser

Per Kumlin sa...

Ha ha. Varför skulle vi gå tillbaks där vi köpte bilen? Vi vet bara att vi inte skall gå tillbaks till RPM Bilservice i Norsborg för där är servicen skit.
Det finns många verkstäder och rekondfirmor som kan sitt jobb där jag gladligen lämnar in min bil.

Anonym sa...

HAHAHA ÅK INTE TILLBAKA DIT DÅ TVINGA NÅGON DIG OCH ÅKA DIT ELLER DE ÄR DET NÄR DU SER ETT PRIS PÅ 499 KR DÅ TÄNKER DU BILLIGT DIT SKA JAG MAN INGEN TVINGA DIG DU KAN GÅ BETALA 3000 KR INGEN TVINGAR DIG TILL NÅGOT DINA PENGAR OCH DU HAR EN HJÄRNA OCH TÄNKA MED

Unknown sa...

Jag har precis fixat min bil och är jättenöjd!
Den var extremt smutsig inuti och det fixade de!

Per Kumlin sa...

Jag anntar att du anonym jobbar på RPM Bilservice i Norsborg? I så fall, ett litet tips. Skriv inte i dealen att ni gör en helrekond om ni knappt orkar göra en högtryckstvätt på bilen. En motortvätt är inte att skvätta vatten på motorhuven, man måste öppna huven och göra rent utsidan på motorn och tvätta alla vakumslangar och få bort skräp ifrån styrstag, bakom batteri och alla andra skrymslen.
Ingår klädestvätt ska det inte ligga en grushög i bagageluckan och baksättet.
Det finns något som heter bumpershine, det använder man för att få upp glansen på lister och däck. Mina var helt snustorra när jag fick bilen.
Bara ett litet tips om ni vill få återkommande kunder.