lördag 26 januari 2019

Utökning i smarta hemmet med en Xiaomi Roborock Mi S50

Har snöat in lite på Smarta hem här. Jag bor ju i lägenhet så det finns ju inte överdrivet mycket att fixa som känns riktigt användbart än så länge, i alla fall inte med de produkter som finns i dagsläget.
Jag började med Philips Hue lamporna i vintras och nu var det dags för nästa steg att automatisera lite hör hemma.
Lönen kom idag så då blev det dags att slå till på en robotdammsugare som kändes som ett riktigt bra hjälpmedel. Varken jag eller Eva älskar att dammsuga så det kändes som det var dags att låta någon annan göra det.

Har scannat av marknaden ett tag och det känns som de börjar bli lagom intelligenta nu och klarar av det mesta.
De första verisionerna som kom ut var ju inte de bästa. De irrade mest runt helt planlöst och hade ingen säkerhet vad gäller trappor och rum de inte får gå in i.

Av vad jag sett så verkade de inte så effektiva i själva dammsugandet heller.

Nu är de mycket mer intelligenta och klarar av att hitta runt ganska bra i lägenheten och kör inte ner för trappor och det går att skärma av delar av lägenheten den inte skall städa. 
Det finns ju fortfarande mycket mer att förbättra för att få de fulländade men nu känns det i alla fall lite mer värt att köpa en.

Hade scanat in nya Xiaomi Roborock Mi S50 som fått riktigt bra betyg och reviewer och dessutom kostade hälften av vad dess närmsta motsvarighet hos konkurrenterna som iRobot Roomba 980 och Dyson 360 Eye.så det blev ett köp på Komplett som hade det bästa priset.

Ska bli riktigt kul och se hur bra den lyckas dammsuga sen. Den lär ju inte ersätta den vanliga helt men jag hoppas den ska klara av åtminstone 80% av skitgörat.
Det är fortfarande lite problem med robotdammsugare och trånga områden eller när det ligger sladdar och annat skit i vägen men jag hoppas den ska klara av det mesta.
Vi får se hur bra den går nästa vecka förhoppningsvis.


Inga kommentarer: