måndag 29 november 2021

8 vilodagar

Det blev vila idag också. Började min viloperiod förra veckan men tänkte jag skulle börja träna lite lätt på torsdagen men då började jag känna mig lite krasslig på kvällen när jag skulle köra så jag avstod.

Under helgen var jag lite småsjuk men det bröt aldrig ut ordentligt men jag vågade inte börja träna. Tänkte det är ändå lågsäsong så då kan jag lika bra vila ordentligt.

Idag kändes det bättre men jag tog en lugn dag för säkerhets skull. Så nu har jag vilat helt och inte tränat på 8 dagars. Så länge har jag inte vilat sen jag började cykla 92. Jag har ju haft viloperioder förut och varit sjuk men aldrig längre än 6 dagar. Brukar bara vara sjuk 3-5 dagar som högst och på viloperioderna så brukar jag bara ta det lugnt 2-3 dagar åt gången och sen småtärna lite emellan.

Nu blev jag sjuk precis efter vilan så då blev det extra långt.
Men i morgon är det dags att dra igång lite lätt igen.
Får se hur det kommer kännas.

Jag har ju märk att jag förlorat all insulin känslighet nu när jag vilat så mycket. Jag har fått mer än dubbla insulinet jag tar nästan. I vanliga fall tar jag 6-8 ie för en måltid, nu har jag fått ta 12-18 ie men ändå ätit mycket mindre än vad jag brukar göra.

Det gör verkligen skillnad att träna

Inga kommentarer: