söndag 28 september 2008

Lite nya tävlingar och fest igen....;o)

Ja den här helgen har varit fullchokad. I lördags skulle jag ut och köra lite teknik i Hellas och mest bara leka runt lite gran. Efter Hammarbybacken så såg jag en massa snitslar och ett gäng cyklister. Det var tydligen en tävling vid namn Sthlm Bike Rally som skulle köras.

När jag ändå var där så tänkte jag att då kan man väl lika bra fråga om det går att hoppa med och det gick det...;o)
Det var en prolog på 2km som skulle köras det starta med en teknisk uppförsbacke och sen var det bara ner på andra sidan. Det var precis lagom tekniskt så man ändå kunde gasa på och köra fort så det var riktigt kul.

Vi startade med 3min mellanrum. Då tävlingen var så kort så var det ingen ide att spara på krutet. Det var bara fullt ös medvetslös till mål. Kom in på 6:41 och hade bästa tid när jag kom i mål. Men då jag fick starta ganska tidigt så fick man nervöst vänta och hoppas på att ingen skulle klå min tid.

När alla kört så visade det sig att min tid stod pall för alla fartdårar där ute i skogen. tack för besväret fick jag en XTR-framväxel för bästa tid totalt och en Tinker Special Edition Flite sadel för bästa mellantid och sen lite skumpa på det.

Fan det är dom bästa priserna jag fått någonsin och första gången i mitt liv jag fått spruta skumpa på en tävling.....;o) Och då var det på en tävling som inte kostade ett öre att starta i.

Fan det var störe uppslutning här än på SM och bättre priser också.....
En känga till SCF kanske...
Riktigt rolig tävling och bra arrangerat till och med resultaten kom upp samma dag där.

Sen var det bara hoppa i dushen och slänga i sig en mini middag för efter det så var det 30:års fest hos en Stefan i Spånga. Det var en riktig förfest hemma hos honom först och där tömdes vodka flaska efter vodka flaska. När gänget hunnit bli lagom smårunda om föttrna så bar det av till Garbos i Sundbyberg. Jag och Eva drog lite tidigare då jag skulle till Örebro och tävla på morgonen. Men resten av gänget gasa på i vanlig ordning....;o)

På söndagen var man inte i det piggaste tillståndet så jag låg och snooza in i det sista. Sen var det bara att slänga i sig en frukost och stämpla stumt till Ånaboda för att köra Svelandsmästerskapet.
Kom ditt lagom stressad 1timme före start så det var bara att hitta sin nummerlapp och sätta på sig kläderna och ta sig ett testvarv.

Hade fått ganska negativa vibbar av tävlingen då jag först i går kväll hade fått reda på när vi skulle starta efter ett gäng telefonsamtal till arrangörerna och resten av informationen var helt obefintlig. Sen kom man till en banan smått halvtrött och då var det bara en slakmotor upp och likadant ner och i stort sett inga tekniska partier. Motivationen var inte på topp om man säger så...

Starten gick och vi körde tillsamans med Elit. Lars Bleckur och Ola Hellström drog iväg men jag var först bland H30åkarna. Jag la mig bakom Teamkompisen Jimmy Hammarlund och tänkte han kunde få dra lite.
På 4:e varvet av 6 drog Gunnar Töjren och Justus iväg i en backe och jag försökte hänga på men jag stumna till ganska tvärt och stod som parkerad medans dom dansa upp för backen. Jimmy och Tommy Hammarström drog också iväg och jag kunde bara önska dom lycka till medans jag stod med mjölksyra upp till öronen.

På mitt sista varv kom jag ikapp Jimmy och jag lät han dra ett tag innan jag gick om. Kom tyvärr inte ikapp Justus och Gunnar så jag saluförde mig på en 3:e plats. Bra kört grabbar nu är det riktig vila lite fest och sen gneta ihop ett träningsprogram till nästa år och gå på igen....;o)
För resultat kika in här.

På vägen hem så skulle Eva få köra bil. Vi drog först in till Örebro centrum för att ta in på Mongolisk Barberque. Riktigt gott och en riktig kaloribomb, speciellt efterrätten som bestod av glass och godis.....
Sen fick Eva köra hela vägen hem. Det gick riktgt bra, det är bara uppsikten som måste övas in en del, hon har en benägenhet att titta precis framför bilen och har i bland missat en del väsentliga saker som skarpa kurvor, rondeller och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha koll på. Men det går framåt och snart står hon där med sitt alldeles egna körkort i handen.

2 kommentarer:

Gunnar Töjren sa...

bra kört på Svealands trotts att du blev lite trött mitt i racet.. men jag blev ju trött på sthlms dm och när man läser din blogg så förundras man hur mycket du hinner med på en helg och riktigt roliga grejer!!! Nu är säsongen slut för min del och det blir ingen cross för mig i höst heller. Vi kör ju en egen cross cup här hemma med början den 25 oktober. Är du hemma då kanske du kan komma och köra om du har lust annars så tar vinterträningen vid om några veckor och då får vi mätas på coffe cup. Nästa år så har man ju hört rykten att h-30 blir tufft om Ola H, Stefan N börjar köra i h-30... Blir till att träna mycket och bra i vinter. Ha en trevlig resa till södern nu!!! Vi ses!!! /GT

Per Kumlin sa...

Tackar och bra kört själv. Ja till nästa år blir det hårt. Ola körde ju ifrån oss ganska hårt igår och Stefan blir farlig om han får igång träningen.
Vi får helt enkelt köra som fan i vinter och optimera träningen för 1½timmes mjölksyra...;o)
Jag kommer hem den 2november har ni crosstävling efter det också?