söndag 19 april 2009

Ny har man gjort premiärr för i år, Mjölbybiken och Husbufjöl XC är avklarade.

Ja då var den första och andra cupen avklarad. Jag och Eva drog ner till Mjölby direkt efter jobbet för att hinna testa banan lite så man vet vad som komma skall. Svängde förbi TEAM bossen Jimmy för att hämta lite PowerBar och Haga glasögon till teamet. Byte några snaba ord med honnom innan vi drog vidare, alltid trevligt att snaka skit med Jimmy så jag blir lätt långvarig...;o)

När vi kom ner till Vandrarhemmet så var det bara att lasta av grejerna och sen dra vidare till banan för testa lite. Jag tog ett par varv med Fredrik Edin och resten av det nystartade teamet
Cykloteket RT. Banan var ny för i år och dom hade tagit bort dom värsta backarna så det passade mig bra. Men kvar var utmaningen på slutet av banan. Likt dom senaste 2 åren så lyckades jag såklart dra i storklingan i den där djävla lila stenen som nästan är uppe på toppen av utmaningen. Som tur var så slog jag inte ut några tänder den här gången det blev så dyrt förra gången jag gjorde det.
När bantestningen var klart så drog Eva och jag till den lokala Kinakrogen för att krubba. Satt fint med lite vitlöksmarinerad kyckling och ris. Vi lyxa till det och dela på en banana split som avslutning. Racedagen startade 11:25 för mig. Det var Tobias Arneqvist som tog starten den här dagen. Jag hängde på kort därefter.

Sen kom vinnaren för dagen Ola Hellström och tackade för sig och drog i en växel till och försvann. Kort därefter kom Gunnar Töjrén.

Jag hamnade med Tobias och låg och fajtades lite. Han drog på som fan ibland men sen krokna han lite sen kom ett litet ryck till men jag nagla mig sast bakom honom.
Ut på sista varvet så kom vi till ett stenigt parti och jag vet inte vad jag höll på med men på något djävla vänster så lyckas jag dra pedalen i en stenhelvete och drar över styret. Tappa runt 15sek som jag tyvärr inte hann ta ikapp och jag som var så glad då jag lyckats komma förbi den andra stenen vid utmaningen utan att krossa storkakan..... Jag fick sikte på Tobias innan mål men han tyvärr inte spurta ikapp så det blev en 4:e plats för mig. Resultat finns här för Mjölbybiken.

På kvällen drog vi vidare till Borensberg. Jag testade banan medans Eva drog och handla lite mat med sin bror och hans flickvän Carro som bor i Borensberg. Det blev grillning hemma hos henne sen. Riktigt gott grillad fläskkotlett med champinjoner och tomat och ungstekt potatis och en härligt stark vitlökssås till det.

På söndagen så var jag inte allt för pigg, mitt blodsocker hade åkt berg och dalbana hela natten och den ville fortsätta med det ända tills starten också. Var alldeles för hög innan start men jag vågade inte ta så mycket insulin då jag inte ville klappa ihop ute i skogen. Starten gick och jag kände mig som en oljetanker på drift. Hade inget tryck alls i benen. Såg den ena efter den andra bara dra ifrån mig och jag hade ingenting att bjuda dom på.
Dom första 3 varven gick riktigt långsamt. Sen började väl blodsockret stabilisera sig och jag fick lite mer tryck i pedalerna. Körde ikapp ca 4-5 gubbar på slutet och det sista varvet var det snabbaste. Tyvärr så hjälpte inte det så mycket då dom jag skulle jaga ikapp var alldeles för långt framme. Det blev en 7:e plats för mig till slut och det är jag inte nöjd med. Men det var första helgen så förhoppningsvis ska jag kunna förbättra mig lite.
Resultat finns här för Husbyfjöl XC Borensberg.

Här har vi Eva i full langarmundering. Hon har fått stå i skogen hela helgen för att hjälpa mig med dryck så det tackar vi för.

Inga kommentarer: