lördag 16 maj 2009

Äntligen sol och skapligt varmt ute

Idag så blev det distans med Stefan Nilsson. Fy fan vilket skönt väder det var, första gången i år som jag tränat med kortbrallor och kortärmad tröja. Satt riktigt fint. Vi tog ett varv på Fornstigen och fick träna lite teknik. Stigarna var helt snustorra och med det fina vädret så kändes det nästan som cykeln gick av sig själv. Det var riktigt kul att cykla idag. Efter Fornstigen skulle Stefan hemåt så jag hängde på åt samma håll och sen blev det ett varv på NICK-banan vid Järvafältet för mig. Tog det ganska lugnt men försökte öva på tekniken utför lite.

Kändes som flytet i skogen satt där det skulle men jag är lite för feg när det går brant utför och är kurvigt. Vågar inte riktigt trycka på ordentligt med frambromsen, måste nog öva upp det lite så jag inte slösar massa onödig energi på att tappa fart för tidigt utför.

På hemvägen så tog jag ett varv på min tempobanan vid Mälarhöjdsbadet och fick ny rekordtid på 5:58 kändes riktigt gött.

Passet blev 5timmar och 15min långt och jag hann avverka 105km och brände 4231kalorier och medelpulsen hamna på 134. Trost att det var soligt och ganska varmt så drack jag bara 2 stora flaskor vatten under passet. Det måste vara rekordlite för mig. Jag brukar kunna häva i mig 4-5 flaskor på den tiden om det är varmt i vanliga fall.

Jag har fått sålt min Canyon nu också. Det gick oväntat snabbt, trodde den skulle få ligga ute och dra på nätet ett tag med tanke på lågkonjukturen men det var ett gäng som hörde av sig och nu har den fått en ny lycklig ägare. Kommer kännas konstigt ett tag nu när man inte har någon finracer att köra på. Men jag har beställt den nya Ghosten nu och den kommer förhoppningsvis om 2 veckor. Den ser grymt läcker ut och det kommer nästan vara så jag få slänga på extravikt för att få den laglig.....;o)

Inga kommentarer: