fredag 30 december 2011

Installera om laptopen och glömde backa upp Polar...

Idag skulle jag installera om laptopen då den började bli lite seg och full med skit. Hade tagit backup på allt trodde jag.
När hårddisken var formaterad och det nya Windows 7 installerat och jag skulle ta restore på de gamla filerna jag hade så upptäckte jag att inte alla Polarfiler var med.
Hela årets träning var borta.
Vafan lägger Polar sina djävla user filer under Program files mappen för, djälva idioter där skall bara program filer vara det är därför det mappen heter Program Files......
Då Windows 7 och Vista redirectar allt som försöker skriva till Program Files ifrån användarnivå så lägger den filerna under C:\Users\%UserID%\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Polar.
Det hade jag såklart glömt bort då alla foldrar med kontonamn och årtal fanns under C:\Program Files (x86)\Polar\ men 2011 var tomt då jag kört Windows 7 på den här datorn sen jag flyttat över allt från den gamla.

Nu skall jag se om http://www.recovermyfiles.com/ kan få tillbaks mina filer annars få det va.
Det finns ju några till appar för att få tillbaks formaterade hårddiskar eller filer och foldrar som man bara råkat deleta av misstag.
Som tex Digital Rescue Premium 3.1, Advanced Disk Recovery och Data Recovery Wizard 5.5 som fått bra betyg.
Kruxet är bara att det tar typ en halv dag att scana igenom hårdisken och sen tar det ytterligare ett bra tag att hitta rätt filer då den får träff på runt 300000 filer eller mer.
Så viktigt är inte min träningsdagbok att jag kommer lägga ner hur mycket tid som helst på att få tillbaks det.

Hoppas Polar kan fixa till sin programvara till nästa version. Det är ju trots allt ett riktigt nybörjarfel de har byggt in.
Deras klockor är ju annars riktigt bra och deras utomordentliga service är det inte många som slår, så fixa till den här lilla buggen nu: Hur svårt kan det va.

Inga kommentarer: