tisdag 23 juli 2013

SM guld SM guld SM guld

Där satt den. Idag var det SM Stafett och vi i CRT hade 2 bra lag med i Stafetten. Jag fick vara med i lag 1 tillsammans med Ludvig Söderqvist och Lars Bleckur.
I lag 2 hade vi Martin Eriksson, Angelica Edvardsson och Stefan Dahl.
Ludde startade först i vårat lag och fick en jämn fight med Martin Eriksson i lag 2.


Suveränen Matthias Wengelin startade också först och drog ifrån resten av gänget. Ludde körde riktigt startk och kom in som 2:a man och växlade till mig. Jag hade Anders Haritz en bit framför som Matthias växlade med och hoppades på att kunna köra in lite tid där.
Såg han dock inte då han var nästan en minut framför.

Körde på så gott jag kunde och tyckte det kändes ganska bra på de tekniska partierna men benen var lite stumma i igångdragen.

Efter ett litet tag kom Erik Karlsson ikapp men han hade tyvärr för hög fart för att jag skulle orka hänga med.
Det var bara att leta fram de sista krafterna som fanns och gassa allt jag hade.
Såg ingen varken framför eller efter mig och hoppades bara på att jag inte skulle tappa för mycket på Anders och Erik så Lars kunde få en lite säkrare resa.

Växlade till Lars helt slut och kände att jag hade gjort så gott jag kunnat och inte gjort några större missar. Hade bara halkat av på skråbitten på sista varvet då båda hjulen släppte men jag förlora inte så många sekunder på det.

Sen var det dags för Lars att försöka jaga ikapp Henrik Palander och Christian Ahlbin som var före i de andra lagen.


Han körde på riktigt bra och kom om Henrik ganska omgående men Christian ifrån Göteborgs CK var lite svårare då han hade fått ett ganska stort förspång.

På sista varvet var han ikapp men även Jesper Dahlström och Axel Lindh började närma sig och det lutade åt att det kunde bli en regäll spurt då Jesper jagade på frenetiskt där bakom och han brukar ha en riktig avslutningsspurt också.
 
Lars körde på allt var han kunde och lyckades hålla avståndet ner till Jesper ända fram till slutet.


Jesper Lyckades dock komma ikapp presic på slutet innan man skulle svänga upp till målrakan så det blev en riktig nagelbittare till avslutning.
Han var nästan på hjul när man svängde upp mot mål men Lars drog igång en riktig slutspurt och tog hem guldet i stafetten.


Har nog aldrig set Lars så slut efter ett race som idag. Riktigt bra kört, det är så här det skall se ut på en tävling. Tighta race och spännade avslutningar.


Riktigt kul att alla körde så bra och inte fick några missöden och att vi soppade hem guldet.
Nu kan jag nöjt åka till Egypten på semester i 2 veckor och suga på min guldmedalj:-)


Fullständiga resultat ifrån stafetten hittar ni på Södertälje CK:s hemsida.

4 kommentarer:

Michael J sa...

GRATTIS!

Anonym sa...

Stort Grattis!!!
/oliver

Per Kumlin sa...

Tack så mycket, det var en riktig nagelbittare ända in till mål:-)

Hans K sa...

Grattis~~!