söndag 25 maj 2008

2:a totalt i Borlänge Tour

Lyckades komma 2:a totalt i Borlänge Tour trots förkylning. Det var en ganska jämn tillställning genom hela tävlingen.
Prologen som brukar vara min akilleshäl så kom jag 3 bara 2,4 sekunder efter 1:an Peter Kuchenbuch från Almby IK och 1 sekund från Gunnar Töjrén från CK Norrtälje. Kändes helt ok trots allt.

På lördagen var det dags för XC. Det var där jag från början hoppades på att köra bra. Vakna upp med täppt näsa så det hade inte blivit bättre sen igår. Jag hade inte ont i halsen och ingen feber så jag tog lite nässpray och hoppades på det bästa.

Tog starten och höll mig topp 2 hela första varvet. Vi hade fått en ny starthare i form av en fårhund i storleken björnstor. Det var en riktig best som hängde med från start och stora delar av första varvet. Den sprang framför mitt framhjul som en stucken gnu och lyckades hänga på både uppför och nerför. Blev lite jobbigt i kurvorna då den skulle kolla vart man skulle hela tiden. Den sprang så nära så den fick smaka lite på mitt framhjul några gånger men lika glad var han för det.
På andra varvet så gick Gunnar om när vi kört ikapp några 15-16åringar och när jag skulle om så klanta jag till det och hamna i en sandfålla och då drog Gunnar iväg som en avlöning.
Gjorde ett litet försök att rycka ikapp men då jag redan låg på rött så var det kört.
Hamna i ett vakum sen då jag fått en ganska stor lucka till Peter och jag inte lyckades jaga ikapp Gunnar.

Höll mitt eget tempo sista varvet och hoppades på att han skulle krokna. Körde ikapp några 15-16 åringar men jag kom aldrig ikapp Gunnar.
Slutade 2 den etappen 1:37 efter och Peter kom 1:22 efter mig så då hade jag gått om honom i totalen och låg nu 2:a.
Kändes könt att jag fått lite tid till Peter för då blev min 2:a plats lite säkrare i morgon om inget förutsett skulle hända. Var tyvärr lika hårt för mig att komma ikapp Gunnar om inget speciellt skulle hända.

På söndagen så var det dags för tempo. Kändes lite bättre i näsan var inte så täppt som jag var igår.
Tempot var en riktigt kurvig banan med många igångdrag och en del ganska snabba backar.
Gick ut ganska hårt. Visste att så länge Gunnar är efter mig så är 2 platsen ganska säkrad om inte Peter har hittat gryma krafter på slutet. Kände mig lite seg och jag har tyvärr inte det bästa igångdragen. Lyckades i alla fall hålla Gunnar bakom mig hela tempot och jag slutade 3 då Peter kört starkt och körde 4 sekunder snabbare än mig. Gunnar van 15 sekunder snabbare.

Lyckades hålla min 2:a plats totalt. Blev lite förvånad då jag startade fredagen med förkylning och hade Billingeracets fiasko bakom mig sen förra veckan. Resultat finns på Borlänges hemsida.
Älsklingen hängde med och hjälpte till och heja och supporta så man inte behövde tänka på så mycket annat än att cykla....;) var riktigt nice hon fick en middag på Texas Longhorn som tack för besväret......;o) Det är även Eva som tagit dom fräcka bilderna på mig

3 kommentarer:

Eva sa...

Riktigt bra kört älskling! Bara för att jag följde med som hejare/langare/kokerska ;) som gick så bra!!

Puss på dig!!!

Gunnar Töjren sa...

Bra kört Per i Borlänge!!!

Jag tänkte åka upp till Norberg och köra sm-banan på söndag!!! Tommy olsson ska dit och visa banan då. kl 11:00 tänkte vi träffas uppe vid klackeberg. haka på om du kan, säg gärna åt Magnus & de andra spårvägarna!!! :.)

Den 14/6 blir det Säter tävlingen oxå!!!

Per Kumlin sa...

Eva: javisst hade jag inte haft dig med mig så hade det aldrig gått så bra, Puss på dig!!

Gunnar: Tackar. Det blir nog lungt för mig på söndagen, ska köra Energitrampet på lördagen så jag lär vara lite trött efter det.
Säter kan vara något kanske.