onsdag 21 maj 2008

Lite nya fälgar till bilen kanske.....

Snart kommer midsommar med bilåka uppe i Dalarna och då vill jag ju ha fälgar på bilen som man inte behöver skämmas över....;o) Det brukar bli att man stannar över i Rättvik då Solleröloppet går där på morgonen. Dalarna och framförallt Rättvik brukar vara känt för att ha lite roliga bilträfar på somrarna och då vill jag ju ha bilen i trim...
Innan midsommar så kommer förhoppningsvis skatteåterbäringen och med det så blev jag sugen på att kolla utbudet på nätet för att göra min sista uppgradering till bilen för i år.
Har fluktat en del på Gummihuset och Bythjul som har ett gäng fälgar till ett överkomligt pris.
Det här var dom som jag tror skulle sitta som ett smäck på min rally Saab. 18" är det jag tänkt mig då det blir en bra kompromiss mellan komfort, prestanda och snygghetsfaktor.
AEZ Xylo Shadow
eller DOTZ Radium
eller DOTZ Roadster
eller ACE Hexan
eller ACE Targa
eller kanske ACE Spike?
Mycket och välja på med andra ord. Kom gärna med tips för det ser ut att bli en hård kamp, sen måste man ju ha ett par sullor som matchar fälgarna.
Har inte riktigt funderat på vad jag ska ha där men det ska vara något med rak mönstring då dom med snedskuret mönster (typ traktor) kan få bilen att kränga och bli extra spårkänsligt.
Spårkänsligheten har jag jobbat bort med styvare fjädrar, dämpare och bussningar så det vill jag inte få tillbaks..... blir så jobbigt när det behövs 2 filer för att gasa på.... jag vill ha en bil som går som ett strykjärn och inte slingra runt som någon jävla orm.
Då man har några pollar under huven så måste det vara ett par däck med lite grepp i också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vet du vad rättvik bor hatar classic car week? =P

raggare hela tin, överallt! och dom kör bara runt runt runt...

jag tror de skulle passa bra med flerekrade fälgar på Saaben, i stil med AEZ Xylo Shadow. tror de blir snyggast

Per Kumlin sa...

Ha ha så Rättviksborna är inte så förtjusta i raggarna som drar runt där när det är Classic car week..;o)
Jag är lite inne på AEZ Xylo Shadow jag med, den ser ganska stilren ut.