söndag 11 maj 2008

Då har man deltagit i 100th Scandinavian Race och Skandis GP

Ja den här helgens tävlingar krävde sin man för att ta sig igenom, Här skilde sig verkligen agnarna från vetet. Tyvärr tillhörde jag agnarna både på lördagen och söndagen.
På lördagen så kördes 100th Scandinavian Race som var en internationel tävling klassad som en kategori 1.2-tävling i Europa Touren.
Jag lyckades komma långt bak i starten och det var inte bra. Banan var ganska smal och det var skarpa 90graders kurvor hela tiden så det blev rejält utdraget. Lyckades komma upp i fältet någorlunda men sen missa jag ett stort brunnslock som gjorde att min flaska hoppa ur och fastna mellan min fot och ramen. Fick bromsa in och ta upp den och sen jaga ikapp. Efter ca 4-5varv av 15 så körde någon in i mitt framhjul så det blev helt snett. Blev lite rädd av den smällen så jag vågade inte köra allt för nära dom andra och fick således ta mer vind. På 7 varvet krasha några framför mig så man fick bromsa in ordentligt, Såg som tur var inte ut som det hände något allvarligt. Fick börja jaga ikapp sen men blev aldeles för trött. Klev av på 8 varvet då jag inte kom ikapp klungan.
Här var det 2 Danskar i top, Morten Högberg, Team Lögstör Cycling for Health som 1:a och 2;a var Thomas Benidixen, Team Lögstör Cycling for Health. Bäste Svensk blev Michael Stevenson, Cycledomponents.com på en 3;e plats. Det var inte bara jag som hade svaga ben idag, mer än hälften av startfältet bröt tävlingen.

På söndagen var det Skandis GP. Det var också en grym bana, många branta kurvor en stor och ganska lång uppförsbacke och 2 nerförsbackar på kullersten. Banan var 2km och skulle köras 60min + 3varv. Hamna långt bak även här i starten. Redan på 1 varvet så var dom längst fram ca 400m framför mig då det blev korvstoppning i kullerstenspartiet. Dom 2 kullerstenspartierna var dom enda ställena jag körde snabbare än dom andra men det hjälpte föga när man fick bromsa för dom framför. Lyckades sen hitta en liten grupp som jag kunde hänga med, fick slita uppför men kunde återhämta mig på kullerstenspartierna. Tyvärr han jag bara köra ca 30min sen kom Fredrik Ericsson och varvade. Han utklassade allt motstånd idag och det var nog bara ca 30st som inte blev varvade av ca 100 tror jag att det var på startlistan. En stark 2:a var Alexander Wetterhall som hade fått en ordentlig lucka till huvudklungan på ca 30sekunder.

Inga kommentarer: