söndag 18 maj 2008

Billingeracet 3:a i H30 trots stumma ben

Idag har man startat i första långloppstävlingen för i år som ingår i långloppscupen.
Det blev en blöt och kall tillstälning då det regnat nästan hela lördagen och lite idag också. Med bara ca 4-5 grader varmt så blev det grädden på mosset.
Jag hade hoppats på ganska bra ben idag då jag kört ganska lite och lungt sen MTB STHLM tävlingen i onsdags. Jag brukar få upp pulsen lite när jag har tagit det lungt några dar och det brukar känas ganska bra i benen också.
När starten gick så kändes det allt annat än bra. Jag låg 2a så länge det var platt (ca 500m) men det gick inte fort då, sen kom motlutet och då stod jag som parkerad, jag fick inte runt benen och alla andra bara seglade iväg.
Jag vet sen förut att har man kommit upp till bergspriset och sen vidare in på dom smala stigarna som går lite upp och ner så har man lyckats ganska bra. I alla fall om man är med i en bra grupp innan den första stora grusvägen på banan. Jag försökte ställa mig upp och ta i men det hände ingenting. Det kändes som jag låg runt 100plats när bergspriset kom. När det väl börja gå nerför så fick man köa i stället för att dra på bara för att jag ska vara så jäkla slö uppför.
Efter ca halva loppet så började jag komma ikapp lite folk och jag fick bra flyt i skogen och lyckades köra om en hel del men det var lite för sent att komma igång nu när dom längst fram var ljusår före. Det var bara i skogen det gick bra för mig idag. Uppför och på grusvägarna så var benen så äckligt stumma, varje kurva och igångdrag så kände jag mig som en stor oljetanker på vift. Vid den branta och skapligt långa målbacken började jag överväga om jag skulle hoppa av och gå i stället, men jag lyckades hålla mig på hjulen så grymt seg var man idag. Det syntes på pulsen också. 157 i snitt och ett max på 173. 173 borde vara mitt snitt om jag haft bra form.
Om det är någon som har lite bra träningstips så får ni gärna dela med er.....;o)
Trots mitt dåliga race så lyckades jag bli 3 i H30 så det blev jag lite förvånad över och jag hamna på en 26:e plats i elitklassen så det kom som en överaskning.
Resultat finns att se här.
Första gången man fick stå på prispallen i år. Ett däck fick man för besväret, alltid något.
Nu ska jag lägga mig i fosterställning och försöka klura på hur jag ska bli snabbare.

3 kommentarer:

Micke Häggqvist sa...

3s trotts kassa ben måste ju endå ses som ett bra resultat per! kul!

låter som Lida Loop kommer vara ett bra race för dig nu när de går så bra i skogen.

Mitt träningsmotto under säsong lyder som följer:
Bästa återhämtningen under veckan blir bästa benen under helgen! alltså ska man inte köra mkt, inte speciellt hårt utan bara sticka ut å ha de kul. de funkar för mig, kanske även för dig?

Anonym sa...

Banta?:)

Per Kumlin sa...

Micke Japp jag tog det lungt och körde inte mycket men det hjälpte inte..;o( Har nog fortfarande lite av att allt ska va kul hela tiden och som någon sa har man kul på träning så har man det inte på tävling...
Men nya tag till Borlänge.

Anonym Tack för den....;o)