söndag 31 augusti 2008

Äntligen ett SM där det gått skapligt...

I helgen stod Bockstensturen på schemat. Det var avslutningen på långloppscupen och hade i en hast även blivit SM i långlopp då Åsarna hade fått ställa in sin tävling.

Målet var så klart att vinna i H30. Jag visste att jag skulle kunna ha chansen på förstaplatsen om jag bara hamnade i en bra grupp i början.

Slätdraget har jag och på dom tekniska partierna kör jag ifrån dom flesta, det är bara dom där djävla backarna som inte är mina vänner än...
Jag åkte ner tillsammans med Fredrik Edin på fredagsförmiddagen. Jag Lillhäggot och Kangas hade fått äran att bo hos Fredriks föräldrar, riktigt trevligt dom hade fixat middag när vi kom ner. Dom hjälpte även till med lagning på tävlingsdagen och var behjälpliga hela tiden med allt runt omkring så det ska dom ha ett riktigt stort tack för, det gjorde verkligen allt så mycket lättare.

Starten gick 10:45 på lördagen. Jag hängde med långt framme hela tiden så länge det var platt men efter ca 2mil kom den riktiga stigningen. Som vanligt så tappa jag men jag hängde på skapligt i första lutningen och sen gick det nerför en bit och jag lyckades komma tillbaks lite gran men sen kom nästa motlut och då hade benen stumnat rejält.
Jag såg åkare efter åkare bara svischa förbi och jag fick lite negativa tankar då jag såg ett helt H30 gäng dansa förbi och jag såg min medaljchans försvinna.
Men jag ville inte få ett ytterligare dåligt SM på meritlistan så jag gasa på så gott det gick och kom ikapp en liten grupp som jag körde med någon mil.

Efter andra bergspriset började det kännas bättre och jag hade kommit ikapp 3 och 4 i H30. När vi kom in i skogen när det var runt 35km kvar så var det dags att spänna fjädern och dra iväg på en liten fartökning. Nu hade äntligen SM-koman försvunnit så hela klungan släppte på en gång och jag fick en skaplig lucka. När jag kom ut på gruset igen så var det bara att bita styrlinda för jag ville inte att dom skulle komma ikapp igen och ligga och fisköra på min rulle.

Jag stod på för fulla muggar och låg själv och borra i ca 2 mil tills jag kom ikapp en grupp på runt 4 pers. Jag la mig bakom för att vila upp mig lite gran men sen var det dags att stöta ifrån igen. Fick med mig en H40 åkare och vi hjälptes åt den sista milen

När det var några km kvar så fick jag syn på 2:an i H30. Då var det bara att lägga i en till växel och köra ikapp. Lyckades köra ikapp och la mig och vila där bak. Han drog sista km till mål sen la jag in dödsstöten på upploppet och spurta om honom på målrakan.
Skönt att spurten satt där den skulle i alla fall.

Det resuterade i att jag kom 2:a på SM och saluförde mig även på en 2:a plats totalt i långloppscupen. Riktig skön avslutning på säsongen.
Veckans svar på webfråga blev Lars Bleckur som fullkommligt krossade allt motstånd och smiska ditt 2:an med nästan 3minuter, grymt kört. Fullständiga resultat finns här.

På kvällen så drog vi ut och firade och mötte upp Kvänumgänget och Lars Bleckur på det lokala danshaket. Sen var det bara att svinga sina lurviga tills det stängde vid 02 snåret...;o) Blev ett trevligt avslut på den helgen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis till silvret Per, bra kört. Gissar att du blir het på söndag i Fiskartorpet :) Hoppas min förkylning vill ge sig till dess så jag kommer till start i skaplig form. Än en gång, grattis. Vi syns på söndag.
Johan

Per Kumlin sa...

Tackar. Det gick segt i början men dom sista 3 milen fick jag äntligen i rätt växel sen var det bara att damma på...;o)
Japp vi syns på söndag då blir det roligt, det är en grym bana i Fiskartorpet.

Gunnar Töjren sa...

Grattis Per!!! Bra kört !!! Du är grym på långa pass :.)

Jag själv är oxå förkyld.. har inte varit det sen i januari. Hoppas bli frisk till fiskartorpet!!

Per Kumlin sa...

Tackar, ja det behövs ett par timmar för att jag skall komma igång...;o)
Hoppas du frisknar till GT så vi kan rejsa lite på Fiskartorpet.