torsdag 20 november 2008

Äntligen har jag fått upp trainern....

Nu har det varit många dagar med riktigt pissväder. På söndagen höll jag på att förfrysa mig totalt och i tisdags var det inte mycket bättre. Runt 0:an och ihärdande regn. Har inte fått min vintercykel än och den gamla ska renoveras så jag har fått köra cross utan skärmar. Inte det roligaste när det spöregnar och är kallt som fan.
I tisdags så skulle jag försöka mig på lite backintervaller. På väg till jobbet så märkte jag att min vänstra pedal vobblade lite konstigt. Hade inget minne av att jag kraschat in i något speciellt hårt så jag börja fundera på vad det kunde vara. Tänkte att jag stannar på parkeringen efter rödljuset och ställer mig upp för att få lite fart då vevarmshelvetet lossnar från vevaxeln, det var jävligt nära en asfaltssyning men jag klara mig som tur var. Det var bara att banka ditt skiten igen och skruva lite extra hårt för att undvika några mer nära döden upplevelser.

Bakintervallerna uteblev i stort sett då jag inte hade någon låsskruv till vevarmen och sen var vädret inte så lockande heller så det blev tempo sittandes på sadeln hem i stället.
Igår skulle det vara fint väder enligt SMHI och det var det ända tills jag skulle cykla......
Jag, Stefan Nilsson och Micke H skulle ut på Drottningholm och köra intervaller var det tänkt. Det blev sånt där härligt snöblandat regn. Micke som bara hade racer tog sitt förnuft till fånga och skipa uteträningen. Jag och Stefan gjorde ett halvhjärtat försök. Det var tänkt att vi skulle köra 4 varv på en bana som tar runt 10min. När vi kom dit så fanns det inga lampor som vi trodde. Vilket antiklimax, först halv snöstorm och sen inget ljus.

Vi körde mott Ekerö i stället så det blev bara 10min ut och sen 10min hem. Sista minutrarna snöa hela kassetten igen vilket resulterade i att kjedjan bara kugga över så det blev ingen hög fart där heller. Kan det gå mer åt helvete??
Nä sen blev det till att köra på lätta växlar. Kunde i alla fall köra på i uppförsbackarna så man fick lite träning.
När man kom hem så var det bara att slänga sig i duschen och tina upp igen.
Efter det så montera jag upp trainern. Nu tänker jag inte trotsa något skitväder ute när jag ska köra intervallerhus. Nu kommer det bli strukturerad träning inomhus, då slipper jag även tampas med vägkorsningar, gubbar och tanter på cykelbanorna, bilister som tror dom äger hela vägarna och okopplade hundar med odrägliga hussar och mattar.

Inga kommentarer: