söndag 4 oktober 2009

Första crosstävlingen för i år.

I morse drog Patrik Eklund och jag för att rasta crossarna i närheten av Univeristeteet där Dusk Crossen skulle gå som ingår i CK Valhalls KompisCross Cup.
Det skulle köras 30min + 2 varv på en ganska platt men riktigt kurvig bana.
Patrik och jag värmde upp några varv på banan och jag kände att benen inte riktigt var med mig idag.

När sen starten gick så orka jag knappt hänga på i starten där jag har varit snabb i vanliga fall.
Vet inte vad som hade hänt men det kändes som någon hängde bakom sadeln på mig. Varenda igångdrag efter kurvorna kändes supertunga. Det hände ingenting när jag försökte dra igång. Jag försökte att alternera mellan tunga och lätta växlar men inget hjälpte benen var bara inte med vad jag än gjorde.

Jag blev ifrånkörd av alla och jag orka inte ens hålla rulle. Vet inte vad det var som hade hänt. Pulsen låg runt 161-166 och det gick fan inte att få upp den mer. Kändes som benen var helt ihjälklubbade.
Sen hände det som ett mirakel på sista varvet, någon drog ut pluggen, klippte av 3 tons stocken som jag hade släpande efter cykeln, smörjde kedjan, satte helium i däcken och gav mig en powerboost som hete duga. Det var så djävla skumt, det gick som från natt till dag på bara någon minut. Jag brukar vara känd för att avsluta bra och kunna få bästa varvtiden på slutet men det här var fan helt galet.
Helt plötsligt så fick jag fart genom kurvorna och kunde spurta upp för backen och pulsen gick upp i 180 och det kändes helt plötsligt lätt att cykla. Varför fick jag inte den här känslan från början och hur kunnde det släppa så grymt snabbt. Jag körde utan dricka så det var inget jag hade ätit på slutet av tävlingen jag fick bara helt nya krafter från ingenstans.
Varvtiderna för mig låg på runt 4:15-4:22 till sista varvet då jag körde på 3:53. Tyvärr så fick jag krafterna alldeles för sent så jag blev inte bättre än 11:a av 20 startande men jag hade ett stort gäng framför mig som jag höll på att köra ikapp så det var i alla fall lite plåster på såren. Första versionen av resultaten finns på CK Valhalls klotterplank här men kommer nog upp senare här.

2 kommentarer:

Micke sa...

synd att ni inte sa till att ni skulle köra crosstävling så hade jag hängt med.

Per Kumlin sa...

Ja det var en miss. Det är några tävlingar kvar så dom får vi ta.