torsdag 12 april 2012

10/110*10*2 med Stefan idag och titt på mediaspelare

Blev ett kort och hårtpass med Stefan Dahl idag. Vi möttes upp vid brandgatan innan Källbrink och drog av 10 spurter på runt 10sekunder med ca 2 minuters vila emellan och körde 2 set av det.
Stefan hade fått sin nya Scott Spark RC 26" så han var lite snabbare idag än förra gången när han hade sin vintercykel.




















Det var riktigt jämt den här gången. Jag lyckades nog ta de flesta spurterna men han var inte långt ifrån nu. Kul att ha någon som pressar på en så jag inte slakar efter.
Det är bra att ha så nära till bra spår så jag slipper massa transportsträckor som tar tid. Nu är det bara 10 minuter ditt sen kör jag skiten ur mig och rullar hem, kan inte bli bättre.

Resten av kvällen har jag varit inne på att skaffa mig en riktigt bra mediaspelare. Jag har ju en halvsunkig både i min Philips 46PFL970H TV och i våran PS3 men ingen av dem kan spela upp mkv filer eller iso och vob filer och spela upp i 1080p med DTS HD ljud kan jag glöma.

Har tittat lite på Popcorn Hour C-300, D-Link Boxee Box DSM-380, HDI Dune HD Max och lite på Apple TV 3rd-Generation,
HDI Dune har ju fått klart bäst reviews då den klarar att spela upp i stort set alla filtyper med med bäst kvalité på ljud och bild.











Den har också alla möjliga anslutningar för att kunna koppla den till TV och reciver. Dock så kostar den en del, strax under 4 papp som billigast på prisjakt.
Därefter så är det D-Link Boxee Box DSM-380 som verkar vara bäst.
















Den har massa appar så det går att streama Youtube, Spotify och de flesta Playkanaler och massa annat lul-lul. Ska även kunna spela upp rar filer.
Den kostar inte så mycket heller.
Dock så verkar den lagga en del med högupplöst film och enligt forum jag läst verkar den hänga sig lite då och då.
Det har dock kommit ganska mycket uppdateringar till firmwaren till den som verkar ha löst det mesta.

Dock verkar ingen av de mediaspelarna ha HDMI 1.4 utgång. Kan ju vara kul om man vill vara framtidssäkrad ett tag och kunna spela upp Full HD 3D om man får för sig att skaffa en sån TV sen också. Ja vilket i-lands problem jag har.

Har ni någon annan mediaspelare som klarar alla format för film?
Behöver egentligen inte så mycket lul-lul utan jag vill bara kunna spela upp alla filmer och serier som jag har utan att det laggar eller tappar kvalitet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

En dator då?

Per Kumlin sa...

Jag var lite inne på att bygga en HTPC men det blir oftast dyrare och krångligare. Det är så mycket man måste tänka på vilka komponenter man skall stoppa in och vilka program som är bäst för att stödja alla format.