lördag 12 maj 2018

Då var Billingeracet avklarat

Idag var det dags för Billingeracet. Det är nog en av de hårdaste långloppen med mycket upp och ner och mycket stig.

Dagen började tyvärr inte så bra för mig. Vet inte om jag var extra nervös för att det var första långloppscuptävlingen men mitt blodsocker sköt i höjden 2 timmar innan start.
Vågade inte ta så mycket insulin som pumpen föreslog då jag vet av erfarenhet att den oftast har rasat lagom till att racet har börjat. Dock fortsatte den att stiga och var uppe på 19,8 bara 40 minuter innan start.


Tog 1 IE till men det hände inte mycket. Fick starta med 18,3 vilket inte alls är bra. Men det var bara att gilla läget.


Starten gick och jag var som en betongklump uppför den långa startbacken. Lyckades köra upp mig lite innan nerförsbacken innan banvallen och körde ikapp en ganska bra grupp som jag kunde ta hjul på.

Fick verkligen slita för att orka hänga med. Som vanligt så gick det bra i skogen och på de tekniska partierna så där kunde jag villa ut och återhämta mig.

Vid första lagningen vid den långa grusvägsuppförsbacken så tappa jag igen då jag inte hade några krafter att köra uppför.

Varken drack eller åt den första 1,5 timmen då mitt blodsocker var så högt och det kostade nog på.
Men sen gick den ner i en rasande fart och jag fick börja dricka och slänga i mig någon gel.

När det var ca 2,5 mil kvar och vi kom in på de flowiga stigarna så fick jag tillbaka lite krafter och kunde börja avancera lite.

Kom ikapp någon klunga och gick upp i spets och försökte hålla lite fart. Men jag hade inte det där riktiga klippet i benen så jag lätt några gå upp och dra då jag såg att jag fått en liten klunga efter mig.
Jag och en till hade fått en liten lucka när det var 5 km kvar men då kom de sista backarna och jag orkade inte hänga på. Jag blev ikapp och ifrånkörd igen. Kom dock ikapp och om på den sista nedförsbacken och sen var det bara strupen kvar.

Där var jag tyvärr helt rökt och blev ifrånkörd igen av några stycken.

Blev bara en 20:e plats för mig i H40, lite bättre hade jag hoppats på. Men det är riktigt hårt i den klassen och min form är inte den bästa.
Fullständiga resultat för Billingeracet finns här.

Våra juniorer i CRT körde grymt bra och kom 2:a och 3:a i sin klass så det var grymt.

Sen var det dags att packa ihop och dra oss hemåt. 

Får tacka våra grymma langare som gör det möjligt för oss att köra utan att behöva oroa oss för att gå torr. Utan deras hjälp hade det blivit väldigt krångligt.

Inga kommentarer: