söndag 27 maj 2018

Big fail på Långa Lugnet

Idag så var det dags för Långa Lugnet i Falun. Det är ett ganska kort långlopp på 62km men det kompenseras av mycket backar (ca 1000 höjdmeter totalt) och en hel del ganska teknisk stig.
Backar är ju inte riktigt min melodi men de roliga utförslöporna är riktigt roliga och med bra ben kan jag köra skapligt bra ändå om jag får till det.
Vi kom dit med bussen runt 8:30 och började sätta upp tält och flagor.

Sen blev det lite uppvärmning och vi körde upp för Lugnet och testade Mormors nedförsbacke. Kändes skapligt bra i benen och det skulle bli kul att köra.


Så vid 10:30 så var det dags för start. Jag stod längst fram i startled 2.


Sen gick starten och jag hängde väll på bra för att vara mig första bitten av startbacken men sen när det brantare till ordentligt på slutet så stod jag nästan som parkerad.

Blev omkörd av hur många som helst och jag försökte hänga på så gott det gick men tappa som sagt många placeringar.

Hamna tillslut i en liten grupp och vi försökte växeldra så gott det gick.
Lyckades inte komma in så långt fram på det tekniska partiet och fick rulla igenom det. 
Efter ca 15 km på ett tekniskt parti så käner jag att Insulinpumpen lossnar. Fan utan den så får jag inget insulin och kan inte gå på max. Har varken extra insulinpenna eller extra pump med mig så det var bara att fortsätta.

På andra loopen så börjar jag känna mig riktigt seg för utan insulin så kan inte kroppen transportera ut glykogenet ut till musklerna och jag får gå över till fettförbränning.
Det innebär också att mitt blodsocker åker upp i höjden då det är insulinet som tar ner det när den ger det till musklerna.

Det var mindre bra för nu kunde jag varken äta eller dricka.
Farten sänktes ganska markant och jag kunde bara trycka på när det gick utför där jag inte behöver ta i så mycket.

På 3:e loopen var det bara ren överlevnad och försöka att inte tappa för mycket. Det var dock fler som började bli trötta på slutet och jag lyckades faktiskt köra om några. Sista  5 km så kom jag om en hel del och upp på toppen när det bara var den roliga nedförsbacken kvar. Jag lyckades komma in först där och drog på lite men efter halva backen kom jag ikapp ett gäng som hamrat värre än mig som körde riktigt långsamt. 
Det var så trångt så det gick inte att komma om så det var bara att vänta tills man kom ut på grusvägen.
Körde om där och lyckades komma ikapp och om några till innan mål.

Rullade in i mål som 24:e man i H40 så det var ju nog än av mina sämre loop. Hade bara fått i mig 1,5 flaska under hela recet så det var på tok för lite i den här värmen.
Vet inte hur jag ska göra med den här jäkla insulinpumpen. Jag har ju börjat få till kalibreringen skapligt bra nu men sen att skiten lossnar som nu är ju också ett stort problem.
Det verkar som den inte tål svet så bra så jag kanske ska testa att ha den på armen. Dock så verkar inte insulinet lika bra ifrån armen så då får jag kalibrera om den lite igen.

Fullständiga resultat ifrån Långa Lugnet kommer här sen.

Inga kommentarer: