torsdag 5 juni 2008

Hög syreupptagning är inte allt

Var på GIH och skulle köra ett maxtest igår. Hade kört ganska hårt under veckan och kände mig lite seg och stum i benen. Hade inte världens högsta förväntningar på testet.
Man fick börja att köra 13min med en kadens på 70 på ett ganska lätt motstånd tror det var runt 140w om jag inte minns helt fel. Sen drog dom på lite mer och man skulle höja kadensen till 90. Sen öka dom ca 30w varje minut har jag för mig, och det var bara att köra på tills man trilla av cykeln av utmattning. Jag klarade av att köra totalt 25minuter med uppvärmningen det var hela 1½minut bättre än förra året. Så något rätt har man lyckats göra i alla fall men jag hade hoppat på lite mer. Det roliga var att jag hade samma taskiga syreupptagning som ifjol. Det låg på låga 62ml/min/kg så där hade jag tyvärr inte lyckats förbättra mig. Men som sagt högt syreupptag är inte allt, det är trots allt effekten som är viktigast. Och effekten hade i alla fall förbättras lite, inte så mycket tyvärr men åt rätt håll åtminstone.
Sen till något helt annat. Skattepengarna kom i tisdags jihooo och dom tog slut lika snabbt muuhääää....
Det blev en härlig beställning av fälg och däck från Svenska Gummihuset. Så lagom till midsommar så kommer bilen vara uppgraderad med dom här härliga rimsen storlek 8x18".
Det är modellen Roadster Black från DOTZ som skall på och dom kommer bli bekläda med dom nya Continental ContiSportContact™ 3 YR 225/40-18" som skall klara av ca 300 blås, det borde vara tillräckligt för min bil hoppas jag......;o)
Dom har fått bra betyg för grepp i både vått och torrt så det låter som ett par riktiga racersulor.

Inga kommentarer: