tisdag 17 juni 2008

Julafton tjoho...

I måndags så såg jag på postens hemsida att mina fälgar hade landat i Skärholmen. Tror ni jag orka vänta på att avin skulle dimpa ner i brevlådan???? Skulle inte tro det....;o) Som en avlöning drog jag från jobbet för att hämta ut 18 tummarna som man väntat så länge på.
Jag gjorde ett tappert försök att få av dom gamla hjulen med det medföljande fälgkorset till bilen utan att lyckas. Jag stod och hoppa på skiten men den vile inte röra sig en mm trots att jag inte drog åt dom så hårt i våras och hade kopparpasta på skruvarna...:-(

Då jag och Eva skulle till mina föräldrar och hälsa på så fick monteringen vänta ett tag.
Jag passa på och bli klippt när jag ändå var i Farsta då farsan är frisör så nu ser man respektabel ut igen ett tag.
Tog farväl av Hans och Nelli som skulle resa hem till Kina innan jag kommer hem från Sollerön vid midsommar.
Sen drog jag och Eva till Axelsberg där jag mötte upp min polare Niklas som hade en fälgavdragare med lite större hävarm. Då var det bara att sätta igång och häkta av gammelhjulen till förmån för dom nya.
Eva fick hjälpa till också hon både hissa upp bilen skruva av fälgarna och hjälpte till att putsa lite grand.

Så här såg det ut i hjulhuset med dom nymonterade Koni dämparna och H&R fjädrana. Ser ut som man skulle behöva putsa lite på bromsskivan och bromsoket. Tur att dom nya fälgarna inte är allt för öppna så man ser vilka taskiga bromsar man har.....

Här står man och skruvar lite gran, lite mer avslappnat när man fått låna en riktig fälgavdragare än när man stod och hoppa på sin egna lila skit..
En tummen upp bild måste man ha med också. Det blev riktigt nice när allt var på och bilen kändes faktisgt lite stabilare att köra också så nu kan man åka ut och bränna gummi igen....;o)
Idag var det också julafton, kan det bli bättre??? Var på GIH och körde mitt sista maxtest först. Blev aningen bättre resultat när masken satt kvar på huvudet. Fick max syreupptag på 67,4 ml/min/kg det bästa resultat jag fått någonsin och pulsen skrämde jag upp i 194 så det var också bättre än förrut och VO2/L/min fick jag upp i 5,46 som högst så det kändes bra. Körde i 25min som förra veckan men jag kände att jag kunde kört på ett tag till men testledaren tyckte det räckte då mina värden redan hade planat ut.
Efter det så cykla jag till Jimmy Lindgren som hade fått hem mina nya dojjor.
Snaka om pimp my feet, vilka djävulskt grymma dojjor och dom satt riktigt bra.
Jimmy har verkligen legat i. Dom här skorna är nämligen specialgjorda för oss i Team Ghost Sweden det känns lite grymt att man kör omkring på något som ingen annan har. Det är Vittorias MTB sula med Vittorias landsvägsöverdel som är kombinerad till en lätt och styv racingsko.
Jag fick med ett par skoöverdrag till dojjorna också så nu kommer man vara riktigt snygg när man är ute och kör.
Jag får verkligen tacka Jimmy som lyckats få fram så mycket grymma grejor och på all tid han lägger ner för att vi i Teamet ska ha det bra.
Han är en sann entreprenör som brinner för cykel och är en riktig idéspruta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhhh, ge mig mina skor. nu! =)
Inte för att jag kommer att cykla över huvudtaget förrän på tisdag, men mer för att bara titta och känna på dem.

Grymma skor!

Per Kumlin sa...

Ja dom var riktigt grymma. Dom satt mycket bättre än dom gamla också. Det var bättre och mjukare fodring inuti. Tog första testrundan idag med dom och jag kan inte klaga...;o)