torsdag 12 juni 2008

Testvecka på GIH

Redan nu har jag hunnit med 3 tester på GIH den här veckan. Dom skulle utvärdera en ny maskin och då är det klart man ställer upp som testperson....;o)
Man fick 2 maxtester för besväret plus 1 biobiljett för varje test så nu kan man se lite film på bio också för omväxlings skull.
I tisdags och onsdags så var det submaximala tester som skulle utföras. Det gick ut på att man skulle vispa runt benen i låga 50 varv i minuten först på 100w sen 150 och sist på 200w och man höll sig runt 10-15min vid varje effektrange. Pulsen gick inte upp så mycket vid den låga kadensen. Låg runt 120-125slag/min när vi var på 200w. Trots den låga pulsen blev jag lite stum i benen men det gick över fort.

Idag så var det maxtest på schemat. Det var samma upplägg som förra veckan.
Starta med 13min uppvärmning på 70 i kadens sen började det riktiga testet. Jag fick höja kadensen till 90 och sen öka dom effekten varje minut tills man inte fick runt benen längre.
Jag lyckades komma upp till 25minuter totalt som förra veckan och jag kände att jag hade krafter kvar men jag fick sluta för jag hade nåt mitt maximala syreupptag trodde man.
V'O2 L/min och V'CO2 L/min kurvan hade planat ut vilket tyder på att jag nått mitt maximala syreupptag. Jag lyckades hålla mig runt max VO2 L/min i lite över 2min så det var ganska bra.
Tyvärr så svettas jag som en gris så masken börja att glida runt lite runt nyllet vilket resultera i att den läckte en anning och det var inte så bra för testet.

Mitt topvärde låg på 63.3 ml/min/kg vid 23:30min och sen ramla den ner till 50 så det läckte tyvärr en hel del på slutet när man flåsa som en stucken gnu.
Jag antar att jag ligger runt 63 då förra testet som gjordes visade 62mm/min/kg och den brukade visa lite för lågt.
Som tur var så ska jag få göra om testet på tisdag så då ska jag få dom rätta värdena.
Min maxpuls lyckades jag skrämma upp i 187slag/min, inte så högt och mjölksyran fick jag upp i 12.1 mol/l skaplig bra det med. Hoppas jag for fortsätta tills jag inte orkar mer nästa gång, ska satsa på 26min totalt.....;o)

2 kommentarer:

Eva sa...

Vad söt du var med den där masken på älskling!!

Pusspuss

Per Kumlin sa...

Ha ha visst var jag, nästan en förbättring va??