söndag 8 juni 2008

Lida sprint och Lida Loop

I helgen var det tävling på hemmaplan. Det var tävling på både lördag och söndag. På lördagen var det ett sprintlopp. Det började med att man körde ett kvalheat själv för att se vilken grupp man skulle köra i sen. Gick inte så superbra kan man väl säga. Hade ingen frambroms då det kommit olja på klossarna när jag skulle lufta den. Hade dränkt in både skiva och bromsklossar i läkarsprit men det hjälpte tydligen inte. Det hände knappt någonting när man bromsa fram så jag fick förlita mig på bakbromsen.

Fick typ näst sämst tid så jag fick köra kvalheat med Jesper Dahlström och Mikael Salomonsson som är skaplig mycket bättre än mig. Lyckades ändå köra på skapligt bra och vi låg jämt till sista motlutet och där tappa jag dom så då var jag ute ur tävlingen. Kändes skaplig bra ändå då jag inte hade någon frambroms och Jesper Dahlström slutade 2 totalt så man behövde inte känna sig helt off för att man blev utslagen där.

Fick min nya hjälm innan tävlingen också. En Silver/Vit Giro Ionos riktigt snygg och med stora luftiga hål som enligt Giro ska hålla huvudet kallare än om man kör utan hjälm. Kan faktiskt hålla med kändes faktiskt inte allt för varmt trots den 30 gradiga värmen och solen.



På söndagen var det Lida Loop. Det var här jag skulle köra bra hade jag hoppats på. Målsättningen var top 3 i H30 men dagen började inte bra alls. Hade glömt insulin och blodprov och det kom jag inte på förräns halva väggen till Lida då Eva frågade om jag hade med allt. Det var tur att älsklingen var med så man inte kom på det strax innan start.
Det var bara att dra en rundpall och gasa gjärnet tillbaks igen. Eva var snäll och sprang och hämta det medans jag vände bilen sen var det bara full gas till Lida igen.

Var något stressad och mitt blodsocker hade skjutit i höjden så jag tog lite insulin ca 50min innan start. Precis innan start kände jag mig fortfarande hög så jag tog ett sista blodprov innan starten skulle gå. Då var jag ännu högre än förrut. Tog ytterligare lite insulin men mindre än vanligt men det var dumt gjort skulle det visa sig.

Starten gick och jag kände mig seg i benen då mitt blodsocker fortfarande var högt. Hade problem och komma ikapp huvudklungan. Och när det kom lite småbackar i mitten på första loopen så tappa jag ordentligt. Hamna där bak i en mindre klunga och vi körde på skapligt bra. Gick fort på grusvägarna men i skogen stod dom nästan still. Ute på mitten av andra loopen så verkade mitt insulin få för sig att göra det den ska alldeles för sent, dvs sänka mitt blodsocker. Det var inte den bästa tidpunkten att börja verka när man redan förbränt skapligt med kalorier på lite över 1 timmes cykling i tävlingsfart. Det tog nästan tvärstop och klungan jag körde med segla iväg utan att jag kunde göra något. Drack massa sportdryck och tog några Gel men dom börja jag inte känna av förrens på slutet av 3:e och sista loopen. Magnus Grape och Erik Vrang kom ikapp så jag körde med dom ett tag. Lyckades ställa av dom i det sista tekniska partiet sen var det bara att håla ut dom 3-4km som var kvar. Såg att jag började komma ikapp klungan jag var med förrut men dom hade för stort avstånd för att jag skulle kunna dra ikapp.
Slutade på en 9:e plats så det var ingen topplacering att hänga i julgran.
För resultat se här.

Efter tävlingen så var vi ett gäng som stanna kvar och tog ett dopp i Getaren och käka lite middag. Var skönt att kunna svalka av sig lite och varva ner. Satt och snacka lite skit och hade det allmänt trevligt. Efter det skulle Eva övningsköra hem. Hon har fått upp lite bättre fart nu så det känns som det går åt rätt håll men det är fortfarande lite problem med uppsikten och placeringen av bilen men det ska vi jobba bort snart.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt skrivet, kul helg! =)

Per Kumlin sa...

Tackar, jo det var en varm och skön helg. Synd att mina ben inte var på top bara....:-(

Eva sa...

var riktigt nice med picknick Loopen, synd det blåste så mycket nere vid vattnet bara...