söndag 14 juni 2009

Ymerracet och Borås CA ytterliggare en helg som inte gick vägen

I lördags var det Ymerracet som skulle köras. Det hade regnat en hel del under veckan så det var lervälling som hete duga.Banan var ganska tungkörd och småteknisk men inga riktigt stora backar så jag hade förhoppningen att kunna köra skapligt bra i alla fall. Starten gick och Joakim Lyth gick lite överraskande upp i ledning. Jag hade planerat att ta det lite lugnt i starten för en gångs skull för att se om jag kunde hålla lite längre. Gunnar och och Ola körde om så jag försökte hänga på då Joakim hade fått fel spår i leran tillsammans med mig. När dom sen drog på tillsammans med Johan Axelsson så orkade jag inte hänga på. Jag körde sen med Stefan Norlin och Teamkompisen Johan Östblom.
Kände att min rygg inte mådde bra av springbackarna i leran. Tappa både Johan och Stefan. Sen tvärdog jag. Tappa motivationen helt och min rygg tog helt död på mig. Det var inga snabba rappa steg när jag skulle springa utan det var sega släpande steg när jag skulle försöka fösa fram mina klubbor till ben. Det märks att jag inte sprungit regelbundet sen 2000. När jag väl kom upp på cykeln igen så vek sig bara benen under mig. Hade inget tryck alls. Jag kunde knappt hålla styrfart och jag blev omkörd av i stort sett alla. Dom 2 sista varven hade jag 138 i medelpuls. Det är fan var jag brukar ha på distanspassen. Det blev mitt sämsta resultat i en XC cup i H30. Känns inte allt för muntert då dom sista veckorna har gått skit. Gick ut på kvällen med Eva och tog en 3-rätters på Jensens och försökte glömma allt. Idag var det Borås XC som skulle avklaras. Nu hade det äntligen torkat upp så det nästan var snustorrt. Var en ganska stenig och småteknisk banan.Det började med en skapligt lång och seg backe
sen var det en rolig utför och en tvärt vänster sen kom en grymt brant backe som tur var inte var så lång. Efter en snabb utför så var det en till ganska lång och seg backe som var ganska stenig på slutet. Sen var det en rolig utför följt av lite slingrande grusväg innan man varva. Banan var riktigt rolig och ganska snabb. Joakim tog starten idag igen men sladda ur när vi skulle upp i backen.
Ola körde om tillsamans med Arneqvist sen kom jag. Vi körde på sen kom Gunnar och gasa om. Lyckades inte hänga på men tog rygg på Ola. Vi körde på ganska bra men på sista backen av 2:a varvet tyckte Johan Axelsson att det gick för långsamt och gasa iväg. Jag hade inget att ge sen började Ola gasa på lite och försvann han också. Låg sedan där i ingenmansland och försökte hålla fart. Jag började känna av ryggen ganska ordentligt igen på dom tekniska partierna. Jag kunde inte stå upp utan fick sitta ner hela tiden bland dom steniga partierna och det tycker inte jag är så skönt när jag kör stelt.
Tappa flytet lite i skogen då ryggen vek ner sig men jag lyckades hålla skaplig fart ändå. Ut på sista varvet fick jag syn på Tobias och Johan och gjorde ett halvhjärtat försök att försöka täppa luckan. Ryggen sa tyvärr ifrån så jag lyckades inte köra ikapp. På målrakan kom även Joakim Lyth ikapp mig och spurta ifrån mig. Lite surt nu blev jag nerpetad till en 6:e plats och fick inte vara med på prisutdelningen men så går det när man är svag.
Nu måste jag försöka få till min rygg ordentligt så jag kan börja ta i igen. Resultat från helgen hittar ni här för Ymerracet och här för Borås CA.
På vägen hem så tog vi en tur till Mats och Karin i Linköping och tog en middag. Fick gulla lite med deras 7månader gamla Tyra. En riktigt trevlig liten prick. Hon var hur lugn som helst trots oväntat besök.Vi tog en promenad och köpte oss en riktig efterrätt. Både Eva och jag tog en bägare med 3 kulor. Tänkte att det blir lagom med lite glass som avslutning på dagen. Men skit vilka jättekulor man fick dom var stora som tennisbollar. Var proppmätt efter det. Sen tog vi adjö av Mats ,Karin och lilla Tyra och rulla vidare hem. Eva fick ta rodret och körde hela vägen hem.

4 kommentarer:

Gunnar Töjren sa...

tjenis per!!! Trist med din rygg!!! Jag har ju själv haft ryggproblem länge men nu för tiden har jag en rätt så okej rygg!!! Kännde oxå av ryggen på ymerracet men inte så farligt så det hämma cyklingen sån tur var. Hoppas du är i form till SM i falun, där blir det backar!!! Vad säges om att gå ned 2 kilo till dess!!! Vi skärper oss med matintaget nu och fram till SM... Inget hysteriskt, jag har en godis dag i veckan!!! bara lite mindre mat än vanligt!!! Vad säges?

Per Kumlin sa...

Ja lite borde jag kunna skrapa bort på vikten. Har gått ner till 79 men sen fastna det...:-(
Ska ta några turer till kiropraktorn innan SM och hoppas jag kommer i skick igen.

Johan Axelsson sa...

Tjena Per! Ramlade in på din sida när jag satt och kollade efter resultaten! Visste inte att du blogga?! kul att du skriver om racen... hehehe! Jag själv har fått ordning på trög cykeln nu, en gammal NRS med downhill däck +14kg väger den och rullar trögt som fan så nu kommer träningen att bita lite mera. Jag tycker du borde käka lite mera nutella mackor istället för o deffa...:) ha det bra.

Per Kumlin sa...

+14kg lätt bra, kan du inte tävla på den också så får du ännu mer träning...;o)
Jag får skippa roadkillkäket och köra på Nutella mackorna till nästa race....;o)