lördag 29 augusti 2009

Då var Finnmarksturen avklarad igen.

Åkte ner med Angelica Erdvardsson igår efter jobbet då Thomas Karlsson hastigt och lustig hoppa av i sista sekund. Lämna av Angelica vid Smedjebacken medans jag själv tog in på Rexhotell mitt i stan.
Hade tänkt rulla en timme på kvällen men då det börja ösregna så kom jag på andra tankar.
Tog lite mat på den lokala Thi reasturangen sen gick jag till hotellet och slappa och förberedde inför morgondagen.

Måste säga att det var bra service på hotellet. När jag kom dragande med all packning och cykeln så erbjöds sig receptionisten att hjälpa till och det tackade jag ja till och tänkte att hon tar väl med sig grejerna trapporna ner till ytterdörren men jag fick hjälp ända fram till bilen som låg en bra bit bort så det var ett stort plus.
Sen bar det av till starten för att värma upp. Johan Östblom hjälpte till med langningen då han inte skulle köra så det får jag tacka för.

Klockan 10 så var det dags. Gick inte så fruktansvärt fort i början som tur var. Dom hade tagit bort backen upp till dammen så nu lyckades jag vara med tätgruppen ända fram till andra backen sen blev det jobbigt igen. Tappa gruppen och föll ner i fältet. Hamna med Ola Hällström ett tag sen kom Kolmården gänget med Johan Axelsson, Fredrik Lagercrantz och Tor Andersson och anslöt.
Dom tryckte på som fan och jag höll nästan på att tappa dom. Efter ca 4mil kom vi ikapp en trött Öijer. Vi plöjde på i gruppen men sen i ett skogsparti fick Öijer ett litet ryck och ökade farten lite. Jag hängde på tills jag totalmissa på en spång och fick jordens framhjulssläpp och flög 2 meter och landa på ryggen på spången och gled sen ner i vattnet. Var sådär lagom skönt, gjorde inte så ont men jag blev helt dyngsur och tappa den lilla luckan vi fått och fick börja jaga ikapp igen.

Efter runt 8mil tror jag det var så tappa grabbarna grus från Kolmården och vi hade kommit ikapp Ola och Öijer igen. När det var runt 2mil kvar så börja Christian Månsson att dra på. I näst sista backen drog han ifrån och jag orkade inte med riktigt men kom ifatt i skogen igen sen. Sen kom den där branta sista långa backen och då gick jag på rött när han börja dunka på igen. Tappa och lyckades inte komma ikapp utför igen. Drog på så gott jag kunde och kom ikapp Gunnar Bäckgren men jag hade tagit slut på mig själv när jag jagat ikapp honom så jag lyckades inte ta han i spurten.

Kom 5:a i H30 så jag får vara ganska nöjd ändå. Vann i H30 gjorde Daniel Tynell som utklassade allt motstånd. Jag var bara runt 3 min ifrån 2:a platsen så det kändes helt ok.
I elit så var det Jesper Dhalström från Kolmården som drog det längsta halmstrået och vann över Jens Westergren följt av Calle Friberg.
Resultat kommer upp här sen och på Långloppscupens hemsida.

Inga kommentarer: