fredag 7 augusti 2009

Trevlig resa till Riga och lågt GI inte alltid bra.

Ja det blev en Riga kryssning med Tallink till Evas 30-årspresent. Jag hade slagit på stort och beställt en Lyxkryssning med all mat inkluderat.

På Lyxkryssningar så är ju allt i barskåpet inkluderat till Evas stora glädje.
Här har hon hittat en flaska mouserande som hon glatt hällde upp.
Det blev uppskattat som tur var. Vi började onsdagskvällen med lite massage. Jag tog en helkroppsmassage och Eva tog en lavastone behandling. Sen blev det buffédags. Mycket lax och sill blev det.

Då Tallink inte är någon festjolle så blev det en ganska lugn kväll.
Det blev sängdags ganska tidigt då både jag och Eva var lite småsega, ja båda är gamla och slitna nu. Det blev en riktig frukost på morgonen med skumpa och allt. Riktigt trevligt.
Sen var det dags att utforska Riga.
Vi strosa runt i Gamla stan och tittade in in några gamla kyrkor och insöp oss lite kultur.

Var många fina byggnader att se på men då jag inte är någon kulturvetare så har jag inte en aning om vad alla byggnader heter.
Sen blev det en liten runda i trampbåt runt den fina kanalen dom hade i stan. Jag slog till på en timme så vi skulle hinna se något utan att stressa. Var riktigt mysigt att glida runt på vattnet, var lite taskig styrning på båten bara, den svängde typ 20s efter att man ändrat på rodret så vi gled in i kanterna lite här och där.
Efter allt trampande så blev vi hungriga och tog in på en fin restaurang vid en av parkerna mitt i Riga.
Vi intog både huvudrätt och efterrätt.

Efter en sen lunch så var det dags att bege sig till båten igen. Slappa lite på båten innan det var dags för middagsbuffen. Blev rikligt med lax och sill idag också. Tog mig en liten jamare för att bli kvitt det sista halsontet jag hade också till Evas förvåning.
Mycket mat har det blivit på den här resan så nu är jag uppe i 80kg igen.
Det sägs att mat med lågt GI (Glykemist Index) ska vara bra, vet inte riktigt om jag kan hålla med alla gånger. Efter all fet lax som jag fick i mig på buffen så var mitt blodsocker lågt och fint ett par timmar efter middagen men sen när jag somnat inför natten så åkte blodsockret upp. Vakna med 18,9 mitt i natten då laxen tillsammans med dom feta såserna slog in alldeles för sent.
Det är inte direkt så jag vågar ta något insulin när jag ligger runt 5 innan jag går och lägger mig bara för att blodsockret kanske kan gå upp på natten. Så ja lågt GI är inte alltid bra.

2 kommentarer:

Adam Steen sa...

Trevlig och intressant blogg måste jag säga!

Per Kumlin sa...

Tackar. Hur går det med träningen? Cyklar du något eller är det skidorna som gäller för hela slanten?