tisdag 9 mars 2010

Ny rekårdtid på Ågesta 6km spår på Hjalles skidor

Var ute och testade lite skidor ikväll. Har haft lite problem med mina då dom har varit bakhala och jag har knappt kommit upp för backarna.
Hjalle var snäll och lånade ut sina gamla skidor till mig så jag kunde få testa om det var min usla teknik eller om det var skidorna som var i hårdaste laget.
Jag försökte valla dom så lika som det bara gick sen gick jag ut och värmde upp 10min och drog sen iväg på ett varv på mina.

Sen gjorde jag samma sak med Hjalles skidor. Jag märkte redan i första backen hur lätt jag bara dansa upp för den utan att tappa greppet. Glidet var dock lite sämre men så fort det börja luta på så kunde jag bara diagonala upp utan problem.

När jag kom i mål igen så hade jag exakt samma medelpuls men nästan 30s snabbare tid med Hjalles skidor, fick 25:10 så det var lite bättre än dom 28:05 jag fick förrut med mina förra veckan. Så jag anntar att tekniken har väl börjat bli lite bättre också.

Hjalle skulle göra samma test med mina skidor i morgon. Får han också bättre tid med sina gamla så blir det till att gå tillbaks till affären och klaga. Han har ju trots allt mycket bättre teknik än vad jag har så det skulle vara själva fan om inte han kan köra bättre på mina.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mest troligt så är skidorna för hårda!!! Tycker absolut du ska gå tillbaks och få dom bytta till ett mjukare par!! Fast dom kan funka riktigt bra i klisterföre... då behövs hårda skidor för att bära upp så att klistret ej ligger i snön och bromsar... fast d är klart, så lite som du åker ska du ju ha ett par skidor som funkar lite mer "allround" lycka till!!

//Björn

Per Kumlin sa...

Japp dom var för hårda. Får vänta tills nästa sesång med nya... Men det var bra att butiken ställde upp och gav med sig.
Ja då jag inte åker så mycket så tänker jag bara ha ett par skidor och då vill jag ha några som funkar skapligt på dom flesta före.