söndag 27 juni 2010

SM linje och Soldvarvi på Sollerön.

Nu kan jag checka av SM på linje i elitklasen. Började bra med en skaplig sovmorgon till kl 8 på midsommarafton. Starten gick vid 11:15. Redan i början gick det ganska snabbt och det gasades skapligt uppför Gesundabacken på ca 140 höjdmeter som kom efter ca 6km. Lyckades hänga med huvudklungan men det var några som drog iväg redan där. Hade som mål för dagen att ligga långt fram innan backen för att kunna falla igenom klungan och förhoppningsvis kunna vara med huvudklungan till mål och kanske göra något i spurten.

Gick bra dom första 3 varven då var jag med uppe i topp hela tiden. På 4:e varvet tappa jag lite på toppen. Nedförsbacken från Gesunda är bara en enda lång raka så det blev väldigt svårt för mig att kunna göra något där då det bara var att trampa ur de växlarna jag hade. Det enda jag kunde känna tid på var den lilla vänsterkurvan nere i botten och där fick jag bara några sekunder så det räckte inte till. Som tur var det några fler som hade tappat med bl.a. Öijer som kom i en liten klunga efter mig. Vi satte igång och jaga och efter halva varvet så var vi ikapp igen.
Ut på 5:e varvet så var det tyvärr ett gäng som krascha precis framför mig så jag fick bromsa in och svänga av. Blev till att jaga igen och jag kom ikapp någon km innan Gesundabacken men då var jag ganska rökt.

När sen grabbarna började dynga på uppför så hade jag inte mycket att ge. Tappa hela klungan men gjorde ett desperat försök att komma ikapp utför men de få sekundrarna jag känna in där räckte tyvärr inte.

Hamna med en till stackare från Falun som heller inte var så pigg så farten åkte ner avsevärt. Då kom ösregnet och gjorde allt ännu roligare. Vi hjälptes åt i halvfart och på slutet av varvet blev vi ikappåkta av några till stackare som missat tåget. Vi hjälptes åt sista varvet men jag tog det mesta jobbet då de andra var lite tröttare.

Gick väl nästan i distansfart det sista varvet. Tänkte att jag kan dra en spurt på slutet då jag ände dragit så mycket. Blev en halvdan spurt som jag tog ganska lätt. Ramlade in på en tragisk 69:e plats, men nu kan jag i alla fall checka av SM linje på landsväg.

Resultat för Sollerön SM linje finns här.

På kvällen blev det lite firande med Johan, Peter, Björn och Erik vid Sollerö Camping. Riktigt sköna lirare. Blev en härligt massa skitsnack till kl 24 då vi var lite trötta och bestämde oss för att dra till Hotellet i Mora och slafa.

Idag skulle Soldvarvi köras. Starten gick inte förrens kl 17:30 så Eva och jag hyrde en kajak och paddla ut i Orsasjön ett par timmar och tog sen en fin liten lunch i parken.

Var riktigt fint där ute i naturen.

GP:et blev ingen större hit. Vi skulle köra 20 varv på en 2,5km banan som var ganska small. Jag lyckades hänga med i 8-9 varv sen var det kört.
Jag har fortfarande sådana problem med fartökningarna hela tiden och kurvorna. Som Mountainbieåkare är jag så van och bara kötta igenom kurvorna utan att bromsa nämnvärt. Nu bromsa jag alldeles för sent och fick bromsa för hårt så när de andra drog iväg så stod jag där med för tung växel och fick kötta igång som fan för att komma ikapp.

Försökte sen att bromsa mycket tidigare och lättare så jag kunde börja trampa innan kurvan hade börjat men då blev jag omkörd istället och fick trängas med dem istället. Hur jag än gjorde så fick jag inget bra och jämt flytt i kurvorna. Jag tror jag lyckades skapligt en gång och då gick det mycket lättare när det inte blev så ryckigt och så hårda accelerationer. Men det var svårt som fan att få till då alla vill ha bästa spåret såklart. Nu har det varit en trött hemresa och jag är glad att det är ledigt en dag till innan jag börjar jobba igen.
Resultat för Soldvarvi finns här.


Ja cykeln kan jag inte klaga på i alla fall. Min Ghost Race Lector SL gick som tåget och mina nya Revolver Racing Speedseesion 38 hjul var styva som få och kändes lättare igångdragen än mina gamla hjul. Tyvärr hjälpte inte det när jag inte har ben som kan leverera.

Inga kommentarer: