söndag 7 september 2014

Bangs Ghetto Cross

Idag var det cross TT igen. Denna gång så höls det i Rudan söder om stan. Det är Bang Engström som hade rådat ihop ett riktigt grymt Cross TT.
Bang är nog en av de bästa arrangörerna inom cykelsporten här i Stockholm. Utan att överdriva så var hans tävling idag vid Rudan 10 gånger bättre än VM i Lillehammar.
Det roliga var att det kostade inte ens någonting att starta medan på VM i Lillehammar skulle de ha 1000:- för ett sämre arrangerat race.

Jag körde MTB idag då jag inte har någon cross och jag tror det var 2-3 till som gjorde det. Men jag lyckades bita mig i ganska bra hela tiden.















Fick dock en lite halvdålig start och lyckades inte riktigt köra upp mig i början.
















Men efter ett par varv så hade jag kört upp mig en hel del och kommit in i mitt tempo. Körde med Damian, Fredrich och Ivan och Damian småryckte i uppförsbackarna hela tiden så tillslut orkade vi inte hänga på riktigt.














Damian fick en liten lucka och då jag körde MTB så försökte jag köra ikapp utför för det var det enda stället på banan som jag hade en fördel med min Scott Scale 910 då de andra körde cross.
Jag fick lucka till de andra bakom mig men jag lyckades inte köra ikapp Damian.
Vi utökade avståndet till de jagande och började så småningom varva andra cyklister. Banan var som tur var bred överallt så det var inga problem att ta sig om.

Jag höll samma avstånd hela tiden till Damian men lyckades aldrig komma ikapp helt. Jag närma mig lite på slutet då han hade lite problem i sandhindret men han fick lite över 50 meter på mig in i mål.
Jag får vara riktigt nöjd med dagen för det kändes bra i benen och jag hängde på bra trots att jag körde MTB.





















Jag kom 2:a av de som körde MTB och jag tror jag blev 5-6:a totalt så det får jag vara riktigt nöjd med.
Dagens vinnare var Flockhart som tog starten och drygade ut hela racet.



















Som sagt ett riktigt bra arrangemang och det var riktigt kul att köra idag. Det är så här som det skall vara att tävla på cykel.

Inga kommentarer: