lördag 9 september 2017

Velothon GP mitt i stan

Idag var det dags för Velothon GP. Tävlingen gick vid Zinkensdamm så det var riktigt fint och centralt. Banan var riktigt utmanade med 2 backar och en massa snäva kurvor som var ganska trånga och ranta på sina ställen.
Tog ett gäng träningsvarv på banan innan start för det behövdes verkligen.

Fick en bra startplats längst fram och lyckades få till en bra start och låg 2:a hela första varvet. Orkade tyvärr inte hänga på så bra när folk började köra om på 2:a varvet. Det var en stackare som kraschade ganska illa på 2:a varvet som var i ledning. Han klarade sig bra som tur var med tanke på omständigheterna.
Loppet fick neatrualiseras då ambulans skulle komma in på plats. Ibland är det lite otäckt med landsväg. Känner mig klart tryggare på MTB:n.

Det blev en halvtimmes paus innan tävlingen drogs igång igen. 
Hängde med bra i början den här gången också och lyckades hålla mig i förstaklungan första halvan av racet. Men när de gick ut för spurtvarvet så tappade jag och orkade inte ta mig tillbaka. 
Den utslagsgivande banan hade tagit ut sin rätt och fältet var ganska decarmerad. Jag fick köra solo några varv innan den bakre klungan kom ifatt när det var runt 3-4 varv kvar.

Lyckades håla mig i den klungan och fick hjälp av teamkamraten Mats att hålla farten uppe. Låg med bra ut på sista varvet och Mats drog upp spurten. Jag gick ut lite tidigt i början på målrakan och tog i för kung och fosterland men jag tror jag missa spurten med en centimeter på slutet.
Kom väl runt en 10-12 plats tror jag men jag får vara nöjd.

Tittade lite på eliten sen. Där var det riktigt spännande. Det var en ny ledare för varje varv där.

Det var hårdkörning hela tiden där. Fältet blev ganska splittrat. 
På sista varven så gick Gustav Larsson upp och drog ordentligt och det var nog en del som fick släppa då.
Han inte se vem som tog hem spurten tillslut men det såg ut som det gick riktigt snabbt de sista varven.

Inga kommentarer: