tisdag 7 maj 2024

Arlanda Testtrack

Ikväll var det dags för race på Arlanda Testtrack. Det var på bana 1 som är lite backigare än den man stukade köra på förut där jag har kört bra förut.
Men jag lyckades ganska bra förra gången för några veckor sen så jag hoppades på att kunna hänga på huvudklungan.

Vi blev ett stort gäng som skulle starta så det gällde att hålla sig långt fram så man inte hamna i gummisnoddseffektrn.


Jag kom iväg riktigt bra och höll mig långt framme..
Det fanns 2 backar på banan och den första var ganska kort men lite småbrant på slutet. Den gick dock att ta fart inför och sen bara bryta sig upp.

Den andra backen var lite längre och segare och den kom direkt efter en skarp kurva. Där gällde det att liga rätt så man fick med sig fart ur kurvan så man inte behövde dra igång precis i backen.

Jag lyckades hålla mig ganska långt fram hela tiden och oftast lyckades jag köra upp mig till målbacken då jag kunde ta mig förbi på insidan innan backen.

Det gick ganska snabbt stundvis och jag fick gräva djupt för att lyckas hålla hjul men jag hängde med i huvudklungan.

Lyckades hålla mig kvar till sista varvet men klanta till mig lite. Hade varit ganska hög fart på slutet så jag hade ramlat ner lite i klungan.

Skulle köra upp mig lite i en kurva tänkte jag men det var en till som hade samma tanke som jag så jag blev lite uttryck och fick bromsa in och tappa klungan istället. 
Fick börja jaga och kom ikapp lagom till svängarna innan målbacken och var då redan slut när spurten drog igång.
Lyckades komma ikapp några och slutade tillslut på en 13:e plats.
Får vara grymt nöjd med det då det var ett stort och starkt startfält. Riktigt kul och kunna kriga så långt upp i listan.
Otto Björnberg ifrån min klubb Rocket Racing Sweden gick och vann också. Grymt bra kört.

Fullständiga resultat ifrån Arlanda Testtrack finns här.

Inga kommentarer: