söndag 26 juli 2009

Då var man hemma igen i det kalla Sverige.

Ja det var en riktigt skön och behövlig semester. Har varit grymt att inte behöva tänka på något och få lite miljöomväxling och äntligen få lite sol och värme. Solen har ju lyst med sin frånvaro här hemma i Sverige med några få undantag.
Kan väl summera resan lite kort.
Vi bode bara några 100m från centrum så vi hade nära till allt. Vi fick rummet på 8:e våningen så i hade fin havsutsikt.
Sunny Beach är nog lite mer åt partyhållet än relaxhållet. Men då vi bodde högt upp och inte alldeles i mitten av alla partyställen så var det ganska lugnt på kvällarna ändå som tur var. Vi hade dessutom fått familjehotel så där somna dom in ganska tidigt.
Vad fanns då att göra om man inte ville supa skallen i bitar och sjunga karaoke till sent på natten och hoppa runt på diskon?
Ja för dom som gillar vatten så fanns det 2 vattenland som båda kosta runt 30 leva för en heldag.
Sen på stränderna så fanns det alla möjliga vattensporter, allt från jet-ski till bananbåtar och trampbåtar. Tyvärr så var dom grymt dyra. Hyra en vattenskoter i 10 min kostade 40 leva = 240kr det var nästan hutlöst dyrt.
Sen kunde man ta lite utflykter om man kände för det. Mest var det utflykter till andra byar så dom skippa vi och åkte dit själva med buss så sparade vi en rejäl hacka.
Det fanns även en heldags utflykt med båt som vi blev sugna på. Trodde vi skulle få åka ut på havet och förhoppningsvis se något annat än dom långgrunda stränderna som bara bestod av sand.
Jag blir inte allt för upphetsad av att bara plaska runt på än sandstrand om jag kan välja på att dyka ner i djupet och få se det marina livet istället.
När vi skulle boka resan så visade det sig att båthelvetet bara skulle snurra runt bukten där vi bodde och sen stanna till vid en sandstrand som vi redan sett. Snacka om ren besvikelse, rena nerköpet så det blev inget av det. Hade ingen lust att slänga ut 75 leva för att se ännu en långgrund sandstrand. Blev en promenad till stranden istället.
Då hade jag tagit med simfötterna helt i onödan. Det djupaste jag kom ner på den här resan var bara runt 2m jämfört med runt 20 i Egypten....
Ville man ha lite action på land så kunde man ta en tur ute i vildmarken med quadbike. Var lite i dyraste laget så det blev ingen sån resa för oss, intresset var lite avslaget för det förutom för mig då. Men åka själv kändes inte så inspirerande så det blev inget.
Att det skulle vara billigt i Bulgarien var något som vi hade missat. Maten kostade ungefär som i Sverige och kläderna var ju såklart bara fejk alltihop och då tycker inte jag dom priserna var speciellt billiga. Det som var billigt var spriten. Det var fan billigare att ta en hela vodka än att köpa en hamburgare.
Summa summarum det var en riktigt skön och avslappnad semester, fanns ganska mycket att göra där men jag saknade korallerna och dom djupa vattnena som fanns i Egypten.
Nu är vi hemma igen och det dröjer väl ett tag till nästa utlandssemester.
Det jag kommer sakna mest är solen, värmen och framförallt All inclusive.......

Inga kommentarer: