onsdag 13 april 2011

Smack:s Tallbackens GP

Det blev GP i alla fall för min del idag. Var riktigt sugen på att inviga min nya Scott Addict R15 så jag kunde inte motstå att dra till Rosersberg efter jobbet och köra SMACK:s Tallbackens GP.
Var lite nervös då det var första tävlingen på racern och jag har inte kört i klunga på hela året och visste inte hur erfarna motståndarna var. Det kan ju bli lite High Chapparal ibland när det är massa nya cyklister och ingen har kört i klunga förrut.

Det var ganska odramatiskt på den bitten och det var ganska odramatiskt hela tävlingen. Det var ett kort varv som gick som en fyrkant så det var i stort set bara 4:a kurvor och stora och breda vägar så det var inte så mycket som kunde gå snett.

Peter drog iväg med Simon och strax efter kom Erik ganska tidigt in i loppet. Jag låg lite för långt bak för att kunna hänga på. De fick en ganska stor lucka men jag gick fram och började dra men blev trött när det bara var 20 meter kvar. Hade hoppats på att någon ville ta vid men alla bara vek åt sidan.

De fick en liten lucka till och jag försökte täppa den några gånger men ingen ville dra när jag vek undan.
De fick göra upp om de 3 första platserna medans vi där bak fick bråka om 4:e platsen. När det var ett halv varv kvar så låg jag långt fram och då kom Klas tror jag han heter från Fredrikshofs och gjorde värdens långspurt. Jag gick upp från spets och mata på och lämna hela fältet bakom mig men kom tyvärr inte ikapp hela vägen utan kom upp jämsides vid målinjen.
Kändes i alla fall bra att ha krafter kvar att köra ifrån klungan trots allt dragjobb.
Var riktigt kul att inviga racern och jag fick bra träning också. Kändes att det var lite ovant att köra i klunga.

Inga kommentarer: