torsdag 21 april 2011

Distansrunda med Stefan Dahl till Lida

Hade halvdag på jobbet idag så det fick bli en kort distansrunda för omväxlings skull. Stefan och jag rulla till Lida för att kolla in de tekniska partierna som vi planerar att köra på träningslägret som Cykloteket ska hålla på Lida.
Vi ska köra runt 1½ timme med gänget som kommer och det är säkert blandade förmågor som kommer så det gäller att hitta något bra spår så alla får en utmaning.
Alla som kommer ska ju få en rolig och trevlig runda så det gäller att blanda smart med de olika stigarna som finns.

Vi funderade på att köra sista singeltracken på första loopen av Lida Loop och sen första singeltracken på andra loopen. De är ju inte så långa och förhoppningsvis inte för tekniska för de som skall med.
Funderade lite på att köra röda spåret också men den kan kanske vara för jobbig då det är ganska teknisk singeltrack hela varvet på 3km.
Vi får väl se vad det är för trevliga cyklister som kommer och vad de vill ha för utmaningar.

Det blev ett roligt pass i skogen med våra nya Scott Spark cyklar. Shit vad kul det är att flyta fram i skogen på heldämpat. Det har sin charm både att köra heldämpat och att köra hardtail. Det blir ju lite olika karaktärer på cyklarna. Jag har ju blandat hej vilt genom åren mellan hardtail och heldämpat. Nu har ju de heldämpade cyklarna i topskiktet blivit så bra så de nästan är stela när man låser dem och de är inte så mycket tyngre än hardtail cyklarna så nu finns de inte så mycket fördelar längre med de stela hojarna.
Men det är en speciell känsla att ha en snorlätt hardtail som är snabb och rapp och svarar på minsta tryck i pedalerna.
Men jag saknade inte det idag på stigarna vi körde. Fan vad skönt det var och bara trampa igenom stöket med ett leende på läpparna. Det var bara att trampa och låta cykeln göra resten.

Inga kommentarer: