lördag 20 september 2014

Vinst på Hammarby Hill XC

Idag var det dags för Hammarby Hill XC.  Stora delar av CRT TEAM:et var på plats och var tagade för en rolig hemmabana. Kul med mycket folk och bra stämning.












Hammarby Hill XC är en rolig bana ute vid Hellasgården som har riktigt mycket tekniska stigar som passade mig bra. Det var ett långt varv på 45km som skulle köras. första km var lätt grusväg men sen vek det in på en riktigt smal stig så det gällde att vara långt framme för att inte tappa täten.

I starten stod jag längst fram och kom iväg bra. Låg runt 4-5:a när vi körde in i skogen. Jagade min TEAM kompis Stefan Dahl som tyvärr kom lite fel i ett tekniskt parti. Han brommsa in och ta mig förbi lite försiktigt på sidan men tappa ca 6-7 placeringar.
Lyckades jaga ikapp de flesta och hamnade i en grupp med Herman Larson, Jonatan Östlund, Erik Greijus och David Eriksson.
Vid den branta sandbacken efter ca 2 mil så kom jag fel och fick börja springa och tappade lite på gruppen.
Lyckades dock jaga ikapp nedför.
Efter Erstavik så kändes det som att Erik och David började bli lite trötta för de var inte uppe och drog så mycket.
Herman körde på bra i skogen och jag märkte att de andra började få svårt att hänga med.
Ville inte dra för mycket då det var en del grusväg på slutet. Men när vi kom till näst sista backen när det var ca 2 km kvar till mål så drog jag på en spurt då jag visste att det var en del upp och ner och mycket kurvor så det var svårt att komma om.
Såg att ingen orkade hänga på så det vara bara försöka att hålla farten uppe men inte gå för mycket på rött.

När jag väl kom i mål så visade det sig att jag hade vunnit i H30. Riktigt skönt att få avsluta säsongen med en vinst. Kul bana, bra väder och en vinst på det. kan inte bli bättre.












I H40 körde Mats Allerstrand bra och kom in på en fin 3:e plats.












Grabbarna i Elit körde på bra där Stefan Dahl kom in på en riktigt fin 4:e plats och Lars Bleckur var precis efter på en 5:e plats.
Fullständiga resultat finns här.

Var och tittade lite på Scotts nya cyklar också. Såg att de hade en Scott FOIL Team Issue som jag hade beställt. Riktigt fin. Skönt och kunna få klämma och känna på nästa års cyklar.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis! Bra jobbat! :-)

Per Kumlin sa...

Tackar. Ja det var riktigt kul att få ta en pallplats på hemmaplan:-)