måndag 5 juni 2017

Arlanda Test Track blev en fin 2:a plats

Idag var det dags för den 3:e deltävlingen i Stockholm 4:a dagars iform av Arlanda Test Track.
Vi skulle köra 12 varv på den kurviga och snabba banan som  gick på motorstadion.
 
Det blev masterstart första varvet men motorcykeln drog iväg i 50km/h så det blev inte så stor skillnad när den körde vidare sen. Jag låg i ledning första varvet men sen gick jag ner lite för att återhämta mig. Som igår så blev det lite småryckigt och en del utbrytningar men det var inget som höll. Nicklas Näslund ifrån CRT teamet jaga hem det mesta.
Jag försökte håla mig långt fram med hade lite svårt i början att hålla min plats då alla kom ifrån sidorna. 
Kände dock att jag inte behövde bromsa lika mycket som de andra gjorde för jag hade oftast högre fart ut ur kurvorna så jag kunde spara energi på att slippa jaga ikapp så mycket.

Det var några som gick loss när det var ca 3-4 varv kvar och det fick en lite för stor lucka men Niclas gjorde som vanligt ett bra jobb och jagade ikapp det mesta. Ut på sista varvet så höjdes farten och alla ville placera sig till målrakan. Jag hamnade lite långt bak som vanligt då jag inte ville krascha.

De föregående varvet så hade jag kommit ut ganska bra i sista kurvan när jag höll högerspår och rullade ikapp många. Tänkte att jag gör samma sak nu och hoppas på det bästa. Fick bra fart ur kurvan men resten av klungan körde vänster. Sen såg jag att Damian Herbert drog igång en långspurt på högersidan också. Tänkte att jag skiter i att gå in i klungan för att försöka spara mig till de sista 100 utan jag drog igång och försökte gå ikapp på högersidan också.

Vi körde om alla men jag orkade inte riktigt köra ikapp Damian. Blev en riktigt fin 2:a plats för mig efter en stark Damian. Så skönt att äntligen få till en spurt där jag haft fritt spår och inte behövt trängas i klungan. Trodde aldrig det skulle hålla med en så lång spurt men det kändes som resten av klungan blev lite överraskade.
 
Teamkompisen Stefan Ljungberg kom in strax efter så vi fick 2 fina pallplatser i H40.
I morgon är det sista tävlingen i Stockholm 4:a dagars i form av Nationaldagsloppet, hoppas benen är med mig då också.

Inga kommentarer: