lördag 17 juni 2017

Styrketräning för cyklister midseason

Jag körde en hel del styrka i vintras på SATS och tyckte det kändes bra. Jag verkar ju ha fått till en skaplig spurt i alla fall.
Dock så tog det lång tid att återhämta sig ifrån maxpass på styrkan så det var svårt att få till effektiv cykelträning de första 2 dagarna efter. 
Så vid träningslägret på Mallorca så i början av april så la jag ner den träningen då cykelsäsongen drog igång.

Känner dock att coreträningen skulle vara bra att hålla igång även under tävlingssäsongen för att framförallt inte få ont i ryggen och kunna få ner kraften i pedalerna ordentligt.

Så jag tänkte att jag måste ta tag i det här och införskaffade mig en Casall Multi Balance Trainer och en Casall Balance Board ifrån Svenskt kosttillskot. Tänkte det skulle vara smiddigt och kunna köra hemma när man vill så jag slipper gå till någon anläggning. 
 
Har fått lite känningar i ryggen när det varit tekniska banor så det är verkligen dags att ta tag i det här nu.

Oskar tyckte det var kul att balansera på balancplattan också så det lär inte bara vara jag som kommer använda de här heller. Det är också en fördel med att kunna köra hemma för då kan jag vara med familjen samtidigt och kanske till och med köra samtidigt.
 
Nu gäller det bara att få till en bra struktur i träningen där jag  kan maximera styrketräningen men bibehålla cykelträningen så jag blir genomstark.
 

Inga kommentarer: