tisdag 6 juni 2017

Nationaldagsloppet

Idag var det den sista tävlingen i Stockholm 4:a dagars det var Nationaldagsloppet som gick runt Markim norr om Stockholm som skulle köras.
Det blev en tidig start vid 08:00 för oss i H40 klassen. Det gjorde inget för vädret var kanon och det var varmt och fint ute. Skönt och komma hem tidigt också så jag kunde vara med familjen.
 
Vi skulle köra 2 varv på en 31km bana som gick lite upp och ner på förhållandevis smala vägar. Det var dock inga större backar så jag hoppades på att kunna hänga på där.
 
Starten gick och det blev lite småryckigt ganska snabbt. Det stöttes ganska friskt men det varade bara i några hundra meter. Det blev aldrig att någon större klunga kom iväg och det behövs om det ska hålla på en sån här bana.
Min teamkollega Niclas tog in de flesta utbrytningar och körde riktigt starkt som vanligt. Jag körde ikapp några utbrytningar men försökte hålla mig i klungan ganska långt fram för att kunna se vad som händer där framme ifall det skulle vara fler som smiter iväg.

Hade inga problem att hänga på i backarna idag så det var skönt, det gick aldrig riktigt fort där så hela klungan kom med på de backar som fanns.

På andra varvet drog Kim Eriksson och ett par till iväg. Kim är riktigt stark så han skulle kunna göra något där om de fick ihop ett bra samarbete. Det var inte riktigt någon som ville göra dragjobbet för att köra ikapp så de fick väll en 150-200 meter som mest. De fick ligga där framme och dra i runt 2 mil men de sista kilometrarna så ökades tempot lite och det blev en del småryck och tillslut var vi ikapp.
Fredrik Wikström och jag drog ikapp den sista utbrytningen sen började det närma sig den långa målrakan.
Med en km kvar så tänkte jag att jag måste börja avancera mig upp i klungan. Körde först på högersidan men blev totalt blockad där. Hitta en liten lucka i mitten och försökte dra mig över till vänstersidan. När jag kom över på den sidan var det bara 100 m kvar och då drog lagkompisen Stefan Ljungberg igång spurten ordentligt och jag blev tyvärr blockad igen och kunde inte köra på fritt. 
Jag måste verkligen börja ta för mig mer för jag känner att jag har krafter kvar. Idag var jag knappt andfådd efter spurten till skillnad från igår.
Men jag kom upp ganska bra i fältet i alla fall så med lite tur kanske jag kom top 10.

Stefan tog hem spurten i storslagen still och fick kliva upp högst på pallen idag.
 
Niclas som kört starkt hela Stockholm 4:a dagars tog vällförtjärnt hem totalsegern.
 
Resten av dagen spenderades med familjen vid Edsviken. Riktigt mycket folk ute och riktigt skönt och bara kunna sitta i gräset och slappa med familjen ett tag. 
 
Oskar fick testa den nya pumptracken vid Sollentunavallen som han tyckte var riktigt kul att köra i också. Ditt lär vi cykla fler gånger.
 

Inga kommentarer: