söndag 11 juni 2017

Då var Lida Loop körd i fint väder som vanligt

Idag var det dags för Lida Loop som är den 3:e deltävlingen i Långloopscupen. Skönt att ha hemmabana så man slapp resa allt för långt.
Vi kom ditt ganska tidigt så vi slapp stå på gräsplan. Skönt när hela familjen var med och vi hade barnvagn och allt.
Johan hade varit flitig och fått upp tält och flaggor. Riktigt mäktigt.
 
Vi värmde upp och körde lite spurter för att få upp värmen och testade de tekniska partierna på slutet av första loopen och början på andra.
Gårdagens regn som hade kommit syntes inte till utan det var fortfarande riktigt torrt och fint.
Vid 11 så var det dags för start.
 
Starten gick riktigt snabbt i år. Jag brukar tappa lite i startbacken men då den är så kort så brukar jag komma ikapp på grusvägarna. Nu fick jag verkligen slitta för att hänga med. Var riktigt sliten första loopen men på andra så började jag vakna till liv lite. Jag kom ikapp Jimmy Bodin uppför. Det är inte alla dagar jag kör snabbare än honom uppför. Han verkade ha samma problem med pollen som jag. 
Han drog dock på ordentligt på platten och de tekniska stigarna så det blev ett bra hjul att hönga på. 

Ut på sista loopen så blev vi ikappkörda av Per Sjudin som hade punkterat. Han höll ett högt tempo så det var bara att hänga på. Det var vi och en till som gasa på och de som var kvar av klungan fick släppa. Nu var det bara vi 3 kvar de sista 5 km. Per Sjudin körde på riktigt ordentligt och jag fick slita för att hänga med vi hjälptes dock åt till det var lite över 1 km kvar. Jag försökte sen återhämta mig lite men det avslutas med en ganska lång uppförsbacke innan målrakan och jag orkade inte hänga på där men vi kom om Henrik Mård och någon till sista bitten.

Blev till slut en 12:e plats för mig i H40 som jag får vara skapligt nöjd med.

Elitklassen vanns av Michael Olsson med Calle Friberg på andraplats och Henrik Sparr på 3:e.
 
Fullständiga resultat ifrån Lida Loop finns här.

Inga kommentarer: