söndag 4 juni 2017

Falkenloppet inte långt ifrån pallplats

Idag var det dags för Falkenloppet i Nynäshamn. Vi skulle köra 7 varv på en 10 km bana som var ganska platt och lättåkt. Det fanns typ en liten backe och 2 lite klurigare kurvor så den passade mig ganska bra.

Hade fortfarande ganska mycket träningsvärk så jag viste inte riktigt om jag skulle orka cykla men ville i alla fall göra ett försök och åtminstånde hänga med huvudklungan.
 
Starten gick och det gick inte så fort i backen som jag trodde det skulle göra så jag lyckades hänga på.
Det blev lite småryck här och där men då banan var så platt så var det inget som höll någon längre stund.
Våran CRT åkare Niclas var grym och körde in de flesta rycken också stark som han är.

Jag försökte hålla mig långt fram hela tiden så jag inte skulle missa något utbrytning eller bli avhängd i gummisnoddseffekten som blir längre bak. Ut på slutet av 5:e varvet så blev det en liten utbrytning som jag jaga ikapp och körde med. Jag fick en liten lucka i den skarpa högersvängen men kände att det var över 2 mil kvar och jag skulle aldrig orka hålla det själv så jag vänta in de andra utbrytarna. Vi blev som vanligt ganska snabbt ikappkörda och sen blev det en stor klunga igen.
På 6:e varvet så hände inte så mycket utan vi rula på i skapligt hög fart.

Ut på sista så höjdes farten lite men jag lyckades hålla mig långt fram i backen och kunde hänga med bra in i den skarpa högersvängen och behövde inte ligga på rött. När vi kom ut till den sista högersvängen så började farten trissas upp igen och jag lyckades komma igenom svängen bra och långt fram. Körde på ytterkant och behövde inte ta så mycket vind och kom upp i klungan tills jag var på hjul på Niclas Nässlund i teamet som låg först tillsammans med en ifrån Fredrikshov. Han dundrade på i grym fart så det var inte så många som kom upp gämsides. Men när det var ca 100 meter kvar så kände jag att jag hade mycket krafter kvar och skulle kunna gå för medalj. Precis när jag ska börja spurta så kommer det en annan kille och drar in i Fredrikshovskillen så han kör in i mitt framhjul så jag håller på att klotta. Lyckas mirakulöst hålla mig på hjulen men missar spurten. Surt när jag för en gångs skull lyckats ta mig upp långt fram i en landsvägsspurt och har en massa krafter kvar.

Men men det är sånt som händer när det är tävling, skönt att jag inte krascha och skönt att jag orkade hålla mig så långt fram. Får hoppas jag orkar hålla mig långt fram på Arlanda Test Track i morgon.
Här har vi klungan i H50 där Torbjörn de Jager tog en fin 3:e plats
 

Inga kommentarer: