söndag 31 december 2017

Sylvestercrossen fick bli sista racet för i år. Gott nytt år på er.

Idag var det sista racet för året. Det var CX som stod på programmet med Sylvestercrossen vid Alby Friluftsgård borta vid Tyresö.
Det var ett kort race på runt 35-40 minuter. 5 varv skulle köras på den 2,2 km långa banan som var ganska blött och riktigt hal på sina ställen.
Jag kom ganska långt bak i starten men lyckades avancera mig upp ganska snabbt. John Andersson gick upp och drog med mig och Magnus Alexandersson på hjul men han lyckades köra fel några gånger men kom ikapp och om igen.

Jag la mig bakom Magnus och körde ett tag och försökte sen dra iväg. Fick en liten lucka men lyckades köra omkull på en isfläck och då var Magnus tillbaka. På de sista 2 varven ökade jag lite och fick med mig teamkompisen Mats Allerstrand och vi gasade på och dryggade ut lite mot de bakom.

John fanns det inget att göra åt då han var alldeles för stark. Det blev lite intern fight mellan mig och Mats på sista varvet då vi gick om varandra några gånger.
Men på sista bitten med en massa kurvor innan målrakan gick jag om och kunde ta andra platsen för idag.

Fick med allt på film också.


Jag vill såklart passa på att tacka alla CRT:s och mina samarbetspartners för det gågna året som har hjälpt mig att kunna resa runt och tävla i år och sett till att jag har förstaklassig utrustning att köra på.

Utan alla fina samarbetspartners hade jag inte haft möjlighet att resa runt så mycket som jag har gjort så ni är guld värda.
Här är de som jag vill rikta ett riktigt stort tack till för att ni har hjälpt och gjort det möjligt för mig att vara ute och tävla och träna.

Först ut är såklart min älskade familj med Eva, Oskar och Emilia som har ställt upp och hjälpt till med både det ena och det andra.Eva har stöttat mig under alla åren och har funnits tillhands hela tiden i både vått och torrt.
Tack ska du min lilla gullesnutt. Vad skulle jag ha gjort utan dig?

Oskar har fått stå ut med en del han också. han har ju varit med på de många tävlingar och fått resa land och rike runt. Han har fått en cykel med växlar nu så han har varit med på riktigt långa runder över 2 mil och tyckt det varit superkul. Oskar har även testat på att tävla lite i år igen på Lida Loop, XCO SM och Hacksta XC.
Det är alltid kul och se hur glad han blir när han får se en komma.

Emilia har också fått resa runt lite och hjälpt till på sitt lilla viss. Hon vill ju mer än gärna vara med och meka cykel när jag håller på den lilla sötnosen.

Det känns skönt att jag har en fin familj som står vid min sida.

Cykloteket, är cykelaffären som har allt i cykelväg till bra priser vare sig det gäller barncyklar, enklare vardagscyklar till riktiga tävlingsmaskiner och kläder och tillbehör.
Dacia har de fina bilarna som vi kör till tävlingarna med. Riktigt prisvärda, komfortabla och driftsäkra bilar med gott om plats för både passagerare och cykel.
Specialiced som kommer att förse oss med både cyklar i världsklass men även hjul, däck, hjälmar, skor och reservdelar ifrån deras grymma S-Works serie.
Specialized har allt ifrån vanliga MTB:s till tempohojar BMB:er och barncyklar.
Det finns en cykel till allt och alla.
Blir riktigt lätt och fint det här på materialsidan.


Pearl Izumi som kommer tillhandahålla kläder till oss av högsta kvalitet. De har riktigt fina sportkläder för både cykling, löpning och triathlon. Allt finns ifrån sommar till vinterkläder så att det går och träna bra året runt.


PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar inom Norden. Postnord levererar snabbt och smidigt till en billig peng

Oakley förser teamet med de bästa glasögonen som går att köpa. De har glasögon för alla typer av stilar som både skyddar ögonen och ger en otroligt bra skärpa.

Garmin levererar GPS:er i världsklass som har alla funktioner som behövs för att kunna träna bra och hitta hem för oss som kör vilse. Garmins pedaler med effektmätare är riktigt bra för att få se svart på vit hur mycket man tar i och hur formstatus ligger till.

Shimano har komponenterna som sitter på mina cyklar. Lätta och driftsäkra växlar och hjul till både mountainbike, landsvägs och crosscyklar.
Trax har GPS tracker system som gör att vi kan se var alla är någonstans. Grymt bra under tävling då servicebilen lättare kan hitta oss vid eventuella problem.

Enervit har energitillskotten som jag använder. De har allt som kroppen behöver före, under och efter hård träning/tävling. Smakar riktigt bra och är skonsam för magen.

Thule färser teamet med cykelställ till Dacia-bilarna vi åker. De har stabila och smarta lösningar för både takräcken och dragkrok. De har grymma lösningar för transport av både sommar och vintersporter för bilar.
Naprapatulriksdal så är det Nils Westeberg som ser till att min rygg fungerar som den skall under tävlingar och hjälper till med övningar.
Aktivitus kommer hjälpa oss med tester, utvärderingar och träningsupplägg så att vi får ut maximalt av våran träning.

Inga kommentarer: