onsdag 7 oktober 2020

Zwiftrace ZHQ Beta City Crit Race

Ikväll blev det att damma av Monarken och köra lite Zwift. Har knappt kört något sen i vintras men nu när det var lite halvtaskigt väder så kändes det som om det var dags.
Hittade ZHQ Beta City Crit Race som verkade lagom långt på 23,6 km och 204 höjdmeter.


Vågade mig på att köra i B klassen. Tänkte att det får bära eller brista. Har ju förlorat runt 40 watt i FTP sen jag fick mitt hjärtproblem.

Lyckades dock hänga med ganska bra och var långt fram i första klungan de första 10 minutrarna men sen kom verkligheten ikapp och jag orkade inte hänga på.

Hamna i andra klungan och lyckades hålla mig kvar i klungan där. Försökte hålla mig långt fram så jag kunde falla igenom i den korta backen som var.

På sista varvet av 12 så var jag långt framme men jag visste att farten skulle ökas inför slutspurten som det alltid brukar göra. Med ca 1.5 km kvar så var jag nästan längst fram och helt plötsligt så kör alla om mig i en väldans fart. Ser att alla tagit Powerapps för det lyser alla möjliga symboler ovanför cyklisterna.
Sen helt plötsligt så försvinner alla ifrån skärmen. 
Jag vet att det finns en powerapp där man blir osynlig men vad jag vet kan man inte ta 2 på samma gång och 10 cyklister borde inte kunna göra det samtidigt.

Jag gasar på så gott det går men ser inga komma upp framför mig.
Med ca 500 m kvar så ser jag ett gäng framför igen. Gör ett litet försök att komma ikapp och hinner precis ikapp bakre delen av klungan innan målgång.
Undrar vad det var som gjorde att alla bara försvann ifrån skärmen så jag inte kunde se dem?
Nu trillade jag ner ganska ordentligt i resultatet.


Fick i alla fall en bra genomkörare.

Inga kommentarer: