torsdag 9 april 2009

Påsk fan vad skönt.

Den här veckan blir det en del hårdkörning inför Mjölby. Då är det skönt att det är påskvecka så man får vila upp sig också mellan passen.
I tisdags så blev det grymt hårda 40sekunders intervaller med 20sekunders vila. 4set med 5 intervaller i varje fick räcka för mig för sen var jag helt slut. Började lite överoptimistiskt på runt 600w sen dala det och dom sista sekundrarna på det sista setet låg jag runt 350-400w.

I onsdags skulle jag ha en lugn dag. Men ryckten hade gått att Micke S och Hjalmar skulle vara ute och gasa upp och ner för Nybohovsbacken. Då det ligger på vägen hem från jobbet kunde jag inte låta bli att cykla förbi och hänga på 2 intervaller.
Fick riktigt bra tider 1:55 på första då jag hängde på Micke hela vägen. Sen vilade jag en stund medans Micke och Hjalle körde ett varv och sen hängde jag på igen och körde ifrån Micke och Hjalmar med tiden 2:02, tänk vad lite vila kan göra för formen synd att man inte får någon vila när man tävlar...

Idag så körde jag samma backe med Stefan Nilsson. Fast nu körde vi den branta backen först 5 gånger och där är det inte så mycket vila då det bara tar 1 minut ner igen.
Första körde vi på 2min sen blev det runt 2:09-2:16 med syra upp till öronen.
När vi sen körde den vanliga bilvägen upp så var man inte så kaxig längre. Det blev inga tider under 2min, snarare 2:20. Stefan körde 3gånger sen var han tvungen att köra hem så jag körde dom 2 sista själv. Lyckades få ner tiden under 2:20 på sista intervallen men då tog jag i så jag höll på att dö och kom in på 2:17. Lite sämre än igår när jag bara körde 2 med en massa vila i mellan kan jag lugnt säga.
Tänk om det bara gick och lura skallen att man har vilat och bara kötta på, vad skönt det skulle vara. Men jag lyckades hänga på Stefan och det har jag inte gjort förrut. Han drog ifrån mig regällt på andra uppför den branta backen men sen stumna han totalt med den korta viloperioden så jag kom ikapp. På den vanliga bilvägen körde vi ganska jämt får jag väll lov och säga.

Nu ska jag gå och unna mig en biokväll och se en Per film dvs en utan någon riktigt bra handling men med en massa sköna effekter och grymt mycket action.
Jag och Eva ska nämligen gå och se Fast and Furious på Heron City. Så nu blir det film med både action massa effekter och dessutom en hel del grymma bilar, kan det bli bättre?????
Får se om man kan hitta några bra tuningtips till min gamla kärra

6 kommentarer:

micke sa...

1) 1:52,
2) 1:53,
3) 1:52,
4) 2,02,
5) 2:10 (stannade och väntade in mötande bil, din andra intervall),
6) 2:04. Snittade 169-176 på intervallerna.

Steffoboy sa...

Shit, det blir till att träna hårdare och deffa mer om vi ska ner på Mickes jämnlåga varvtider.

Kan bara hålla med om att vi körde jämnt uppför "bilvägsbacken". Den snabba forceringen av "brantbacken" med bristande viloperiod grundade för fyrkantstramp och sluthuvud. Inget bra recept om man ska palla med att köra under 2 minuter. Inte ens under 2:20 för min del... Glad påsk!

Per Kumlin sa...

Micke då hade du mer att ge antar jag för du brukar väll ha en bit över 180 i puls i vanliga fall om jag inte minns fel.

Stefan ja vi får nog ligga i om vi ska ner under 2 på alla 10 intervallerna. Det har jag bara lyckats med när jag kört racer förut. Och några kilon till skulle jag vilja plocka bort från mitt hull också.....

Anonym sa...

Ta några kilon från armar och mage. Då blir Eva glad också. Starka armar är överreklamerat =) Då kör du lätt under 2 minuter!
Jag kör ju lika fort på vintercykeln som på crossen, visade det sig.=(

Per Kumlin sa...

Hjalle: Ja ölmagen måste bort då blir Eva glad..;o)
Du får testa med racer sen och se om det blir någon skillnad

Eva sa...

Nä, jag tycker Per är fin precis som han är!! <3 <3