måndag 25 juni 2012

Det blev en Canon PowerShot S100 - Svart

Har tittat runt lite på digitala kompaktkameror då det känns som mobilkameran är alldeles för dålig.
Jag har alltid gillat Canons kameror då de är lagom stora och har lätthanterliga menyer och får alltid bra recensioner för bra bildkvalitet.
Jag har haft en gammal Canon PowerShot S45 och en IXUS 850IS som båda tagit bra bilder men nu var det dags för en uppdatering.

FotoKungen brukar ha bra priser på Canon och så även denna gång. Var lite inne på en Canon IXUS 510 HS först då den är väldigt liten. Då jag ville få så bra bilder som det går med en liten kompaktkammera så var de med en massa inbyggt zoom inte något att ha.
Det blev den lite mer åt systemkamerahållet men fortfarande väldigt liten så jag slog till på en Canon PowerShot S100 så nu är jag tillbaks i PowerShotträsket igen där jag en gång började.


Baksidan hade en stor fin 3,0" skärm och lättåtkomliga knappar och rattar. Kändes väldigt gediget med den mattsvart aluminiumhöljet.

Har beställt ett Canon WP-DC43 undervattenhus också på Cyberphoto. Det var grymt svårt att få tag på då det var slut överallt.
Jag hoppas jag hinner få det innan vi drar till Egypten annars blir det lite tråkigt. Det skulle komma den här veckan och vi åker nästa lördag så förhoppningsvis hinner det komma.
 
Skulle var grymt kul och få dyka och ta lite coola bilder med den under vattnet också.
Får bli lite testbilder i morgon när jag har laddat upp batteriet.

6 kommentarer:

Niklas Källström sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Niklas Källström sa...

Grattis till en fin kamera!
Använder själv en S100 nu och är mer än nöjd.

Per Kumlin sa...

Tackar ja det verkade vara den bästa man kunde få som fortfarande var en kompaktkamera och dessutom hade undervattenshus:-)

Göran Eriksson sa...

Välkommen i "träsket" använder själv en sådan ;-)

Jesper Andersson sa...

En helt suverän kamera, ja kör en sån :)

Per Kumlin sa...

Det låter bra att det är flera som är nöjda med kameran. Har inte hört så mycket negativt alls om den så det verkar vara ett bra köp:-)