onsdag 9 september 2009

Igår bottentider idag toppentider.

Körde 3 varv med Micke S i Fiskartorpet igår. Hade siktet inställt på att klara minst ett varv under 9min men det gick käpprätt åt helvete. Hade 9:20 som bäst men det var sista varvet så hade jag kört ett till kanske jag hade kunnat slipa ner tiden lite mer. Hade inte tekniken i dom steniga uppförsbakarna igår och det allmäna flytet över rötterna lyste med sin frånvaro. Det började även bli mörkt så det gjorde inte saken lättare.

Idag så skulle jag köra 2x2 varv på den nya banan som jag och Micke hitta förra veckan vid Mälarhöjdsbadet. Förra veckan körde jag 6:16 som bäst så jag hade som mål att åtminstonde klara 1 varv under 6min.

Kom ditt med blandade känslor då det gick segt igår men vad fan nu skulle det köras till lungorna hoppade ut.

Första varvet gick på 5:54 så då blev jag glad, försökte köra på så gott det gick på andra varvet men lyckades missa dom 2 sista kurvorna i sista nerförsbacken och tänkte att nu gick det åt helvete men döm av min förvåning när jag fick tiden 5:42. Ha ha 2 varv under 6min fan vad bra det kändes.

Tog 5 min vila sen var det dags att lada 2 varv till. Hade ändrat returen på dämparen lite till det snabbare och jag kände att jag fick bättre flyt utför.

Nu var det bara att ta död på sig själv dom sista 2 varven. Första gick på 5:42 och sen drog jag ut på det sista. Det kändes så djävla kul att köra idag. Förra veckan hade jag lite problem med dom steniga utförslöporna. Hitta inte rätt spår och fick små kast fram och tillbaks och jag fick ändra tyngdpunkt åt sidorna och tappade drivet och kom inte in på det rakaste spåret och tappade grymt med fart.

Nu bara släppte jag bromsarna och bomba rakt igenom S kurvorna och kunde i stort sätt trampa mig ner raka spåret. Hade ett så grymt flytt och det kändes riktigt bra. Kände knappt stenarna utan jag bara flöt över dom, det här är riktig MTB.
Var så grymt kul att jag inte tänkte på uppförsbackarna, det var bara något jag flög uppför för att komma till nedförsbackarna. Fick 5:27 på sista varvet så nu djävlar är jag laddad inför Bjursåsbiken MTB Marathon SM och XC cupavslutningen i Falun.

Inga kommentarer: