lördag 19 september 2009

Nu har SBR IV blivit averkad

Kan inte påstå att jag var snabb idag. Det var riktiga downhillspår som skulle avverkas. På första delsträckan kom jag in som 3:a. Det var den enda sträckan som hade några småbackar i som jag kunde hämta in lite tid på. 2:a delsträckan var ren downhill massa stora stenar och knixiga partier. Där hade jag inte mycket och säga till om utan blev helt akterseglad med min hardtail. Tror jag hamna på en 8:e plats på den etappen.
3:e delsträckan var riktigt snabb och innehöll mycket tighta singeltrack och lite smådrop och en liten uppförsbacke och en hel del stora stenar och rötter. Hade hoppast på att kunna ta in lite tid i den backen som var men jag klanta till det alldeles för mycket på dom tekniska partierna så jag blev skapligt förnedrad där också. Fick massa stoppsladdar och kom in fel på flera ställen så jag tappa fart och fick inget flyt i drivet. Tror jag blev 4:a på den etappen.
Sen kom en överraskningsetapp som ingen visste banan på. Det var en liten teknisk uppförsbacke på ca 100m. Det gick ut på att komma så långt så möjligt utan att sätta ner foten. Alla fick köra till en markering en och en. För varje varv så höjdes markeringen upp i backen tills det inte var några åkare kvar. Kom till den näst sista markeringen som jag skablade ur mig på då kedjan fick för sig att hoppa ner på kassetten så jag fick tvärstopp.
Blev 6:a totalt. Får ta och börja köra lite downhill och skaffa en heldämpad så jag hänger med grabbarna utför. Hade inte en suck att hålla deras tempo där, dom gled ner som om det var asfalterat medans jag studsa runt som en annan flipperkula.

Måste ge arrangörenra till SBR IV ett stort tack för en grymt kul tävling med riktigt roliga stigar och som fortsätter det roliga koncepptet med små korta och intensiva deltävlingar.
Och grattis Ville till vinsten grymt kört.

Inga kommentarer: