onsdag 20 januari 2010

Ja då var det bokat och klart. FS LASIK laserbehandling nästa

Jag har haft lite halvtaskig syn ända sen jag varit liten. Har haft astigmatism plus att som diabetiker så är ögonen lite extra känsliga.
Det är därför jag går på ögonbottenkontroll vart annat år för att se så jag inte har fått några utvidgningar i blodkärlen.

Om jag har mycket problem med högt blodsocker så kan det leda till att jag får
äggviteläckage runt blodkärlen, blödningar, svullnad i näthinnan, makulaödem, glaukom, som beror på ett förhöjt tryck i ögat, och till sist med riktg otur näthinneavlossning om jag inte sköter mig.

Jag har skött blodsockret ganska bra så jag har inte haft några problem förutom mitt brytningsfel men det har inte med diabetesen att göra.
Jag har dragit mig för att skaffa glasögon eller linser då jag svettas så mycket när jag tränar så glasögonen immar igen och linserna hoppar antagligen ut.
Har varit inne lite på att ta en laserbehandling men det har varit så dyrt förut tills nu.
Fick ett grymt erbjudande via mitt jobb Qbranch. Var och tog en undersökning vid jul här för att se så det inte var något problem med min näthinna p.g.a min diabetes.
Den var ovanligt tjock så det skulle inte vara några problem.

Så nu nästa fredag har jag bokat tid hos Memira för att få en FS LASIK laserbehandling.
Sen kommer jag ha höksyn och kunna köra ännu snabbare i skogen, eller så ser jag äntligen alla stora stenar och bromsar i stället. Hoppas så klart på det första då jag kommer att kunna titta längre fram och vara mer förbered när jag kör i skogen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var meningen att jag skulle operera mina ögon, men det blev lite dyrt just nu ca 45 000 skulle det gå på.Men man köpa mer prylar till cykeln istället.

Per Kumlin sa...

45000:- fy satan vad dyrt. Vad var det för specialloperation du skulle göra? Är det någon ICL eller RLE metod du ska utföra?

Ja prylar till cykeln är aldrig fel

GUNNAR TÖJREN sa...

Imponerad av dig då du har diabetes och är så bra ändå och aldrig ger upp!!! Har släkt som har diabetes och vet hurdat pyssel det är!! Du är grym!! /GT

Martin Wenhov sa...

Kan bara hålla med Gunnar, bra kämpat!

Och hade jag vetat att du inte såg 100%-igt när jag flera gånger försökt hänga på dig i skogen hade jag trott att du var galen. Nu vet jag att du är det...och hur fort ska det då inte gå när synen är på plats också?

Per Kumlin sa...

Tack Gunnar och Martin. Det har fungerat ganska bra med Diabetesen. Det ännd jobbiga är att blodsockret kan få lite toppar när jag är närvös som t.ex innan starterna på tävlingarna, anars går allt bra.
Ja det ska bli kul om jag kan få lite mer fart i skogen när jag ser sen. Det är ju mer ekonomiskt för mig då jag inte behöver ta i mer utan bara hitta rätt spår och släppa brommsarna....;o)

Synen sa...

HOppas att det gått bra med din operation