fredag 22 januari 2010

Läkarbesök och lite träning.

Var på rutinkontroll för min diabetes för att se så alla värden var som dom skulle. Som jag anade så var mitt HBA1C lite högt.
HBA1C är ett mått på hur ditt blodsocker har varit inställt under de senaste 4-6 veckorna. Provet analyserar hur mycket socker som fastnat på de röda blodkropparna.
Man ska ha ett värde på runt 5-6% och mitt var uppe i 7 så det var inte så bra.
Det är den där djävla gottelådan och all julmat som jag inte har kunnat låta bli....
Men gottelådan har sinat så nu ska det bli andra bullar.

Har även märkt att mitt blodsocker brukar gå upp innan middagen trots att jag inte ätit någonting. Det kan bero på att mitt långtidsverkande Lantus inte är så långtidsverkande som det ska vara.
Ska expremintera lite med att ta en mindre dos snabbverkande Humalog ca 3timmar efter lunch för att se om jag kan få bort blodsockertoppen.
Annars var blodtryck och allt annat bra så det kändes skönt.

Fick dock lite panik då jag ska ha intyg för körkort och läkaren trodde att jag behövde en ögonbottenundersökning också. Det är inte så lätt att få tag på snabbt och intyget ska vara inne sista januari.
Sen ska jag ju göra laserbehandlingen nu på fredag och jag tror inte det är så bra att droppa pupilutvidgande vätska i ögonen för att sen lysa med en strålkastare rakt in i ögonen efter det.
Ringde Transportstyrelsen helt panikladdad men dom behövde som tur var bara en vanlig synundersökning som jag redan skickat in.

Har hunnit med lite Bodypump mellan arbetet och har nyss avverkat 3st 15min intervaller på rullen. Det är konstigt vad jag kan ta ut mig ibland. Ladda på med 300watt och på sista intervallen så var jag riktigt seg. Pulsen hade legat runt 170 och när det var 4minuter kvar så höll jag på att ge upp. Jag ställde mig upp för att börja spurta och kadensen gick ner i 50-60 och tänkte att nu är det kört. Sen satte jag mig ner och grina illa och höjde kadensen till 110-115 och lyckades pina mig igenom dom sista 3½ minutrarna och pulsen gick upp i 180 trots att jag fortfarande körde på 300watt. Jag undrar ju hur det är med VO2max och min cykelekonomi när pulsen går upp så trots samma effekt.

Inga kommentarer: